Oils of Ancient Scripture

Bijbelse oliën 

In veel documentatie is terug te vinden dat oude culturen zoals de Egyptenaren, Perzen, Romeinen en Israëlieten voorstanders en gebruikers waren van etherische oliën, maar weet je ook dat we bepaalde etherische oliën naar de bijbel terug kunnen traceren? De ‘Oils of Ancient Scripture’ kit (oliën uit de oude Geschriften) bevat 10 van deze wonderlijke etherische oliën van de belangrijkste planten, plantaardige stoffen, materialen en harsen uit de Bijbel — van de cypressenboom (Jesaja 44:14) tot de ‘Roos van Saron’ ( Hooglied 2:1). En elk met de moderne voordelen die je heden ten dage in je eigen huis kunt gebruiken.

Met de verfrissende geuren Myrtle (mirte) en Cedarwood (cederhout) en het rijke parfum van Frankincense (wierook) en Myrrh (mirre) is deze kit ontworpen om je te helpen genieten van de mooie aroma’s en intrigerende geschiedenis van deze kostbare etherische oliën.

De ‘Oils of Ancient Scripture’ kit bestaat uit 10 ‘single’ oliën in flesjes van elk 5 ml: 

 

Aloes (Royal Hawaiian Sandalhout): Santalum paniculatum (Royal Hawaiian sandelhoutolie)

Bijbelse verwijzing: Aloes, waarvan wordt geacht dat ze van geurig sandelhout zijn gemaakt, was een cadeau dat Nikodemus naar Jezus bracht. (Johannes 19:39).

Info en gebruik: Voeg een druppel Royal Hawaiian Sandalwood toe aan je favoriete gezichtscrème of bodylotion (zelf maken kan uiteraard ook) en geniet van de rijke geur die het heeft en verbeter het uiterlijk van je huid. Deze olie heeft grote ontspannende eigenschappen tijdens gebed en meditatie en die verbinding met onze schepper aanmoedigen. Traditioneel wordt het daarom vaak gebruikt in religieuze ceremonies en rituelen.

Cassia –  Cinnamomum cassia (kassie bladolie)

Bijbelse verwijzing: Kassie was een belangrijk ingrediënt in het wierook mengsel dat werd gebruikt bij aanbidding in de tempel. (Psalmen 45:8).

Info en gebruik: Cassia behoort tot dezelfde familie als de Cinnamon Bark (kaneel) en is een ‘hot oil’ (hete olie die een branderig gevoel kan geven op de huid, geadviseerd wordt dan ook om deze olie bij gebruik op de huid te verdunnen met een plantaardige draagolie). Creëer een geurige ontspannen sfeer door enkele druppels in de diffuser te doen bij meditatie of gebed. Door de oude culturen werd Cassia gebruikt als een natuurlijke remedie om een gezonde immuniteit te ondersteunen. Wist je dat Cassia onderdeel was van het recept voor de heilige zalfolie die aan Mozes werd gegeven? Dat mengsel bevatte; Myrrh, Cassia, Cinnamon, Calamus (kalmoes) en olijfolie.

Cedarwood – Cedrus atlantica (cederhout schorsolie)

Bijbelse verwijzing: De ‘ceders van Libanon’ werden geprezen voor hun duurzaamheid en werden gebruikt om de beroemde tempel van Salomo te bouwen. (1 Koningen 4:33).

Info en gebruik: Laat enkele druppels Cedarwood in de palmen van je hand vallen  (in je niet dominante hand, wrijf even met de klok mee in je handen en houd je handen als een kommetje voor je neus en mond en inhaleer even flink) voordat je aan de aroma yoga begint of tijdens het ‘stretchen’ voordat je aan je oefeningen of training begint. De Egyptenaren gebruikten Cedarwood voor het balsemen van de doden en in cosmetica, parfum en als wierook. In Tibet was Cedarwood een traditioneel medicijn en het werd ook gebruikt als wierook en tijdens  meditatie. De Noord Amerikaanse indianen gebruikten het van oudsher om hun spirituele communicatie te verbeteren. In het oude testament gold de ceder als een Koninklijke boom en werd het gezien als symbool voor schoonheid, jeugd en macht. Het wordt meer dan 40 keer in de Bijbel vermeld. Cederolie en cederhars waren goede conserveringsmiddelen en vele duizenden jaren zeer begeerd en erg kostbaar.

Cypress –  Cupressus sempervirens (cipresolie)

Bijbelse verwijzing: Deze olie wordt geëxtraheerd uit de cipres, dat hout heeft dat zo duurzaam is dat de cipressen deuren van de Sint-Pieters Basiliek van Rome geen tekenen van verval vertonen, zelfs na 1200 jaar niet. (Jesaja 44:14).

Info en gebruik: Cypress geeft kracht en troost, moed en doorzettingsvermogen. Gebruik daarom de olie ook bij pijnlijke overgangsperioden in het leven, zoals het overlijden van iemand waarvan je houdt of het einde van een relatie. Laat wat druppels in je handpalm vallen, wrijf in je handen om de olie ‘te laden’ en haal diep in door je handen als een kommetje voor je neus en mond te houden. Cipres levert sterk en duurzaam hout dat bijna niet rot en vroeger werden er schepen en bogen van gemaakt. In de Middeleeuwen werd het hout gebruikt om kisten van te maken. De aangename geur maakte de kisten geschikt voor het opbergen van kleding. De Egyptenaren maakten er doodskisten van. De botanische naam van de ciprus, ‘cupressus sempervirens’ betekent in het Latijns ‘het eeuwige leven’. De oude Grieken en Romeinen plantten de cipres op hun begraafplaatsen. Het kruis van Christus zou zijn gemaakt van cipres hout. De cipres staat bekend als één der oudste geneeskrachtige planten. Men vond hier een vermelding van op een zeer oud kleitablet. De Arabieren gebruikten een poeder van fijngemaakte cipreszaden om de wonden bij besnijdenis te behandelen. De Babyloniërs, Assyriërs en de beroemde Hippocrates schreven baden voor met cipres tegen bloedende aambeien. In Tibet wordt de cipres nog steeds gebruikt als reinigende wierook.

Frankincense –  Boswellia carterii (wierookolie)

Bijbelse verwijzing: Het Hebreeuwse woord voor wierook, levonah, wordt 22 keer gebruikt in de Bijbel, waardoor het een van de meest erkende materialen in de Heilige Schrift is. (Hooglied 3:6).

Info en gebruik: Gebruik Frankincense in de diffuser om je spirituele connectie te verdiepen tijdens meditatie of gebed en gebruik het vooral als onderdeel in je huidverzorgingsproducten om je huid te verbeteren (gezichtscrème of olie, bodybutter etc). Frankincense olie, dat ook wel olibanum of de olie van Libanon wordt genoemd, wordt beschouwd als een heilige olie (de ‘der heilige zalving’ olie) in het Midden-Oosten, waar het voor duizenden jaren werd gebruikt in religieuze ceremonies. Men geloofde dat het de lucht reinigde, boze geesten verjoeg en de omgeving tot rust bracht. We weten ook dat het aan Christus werd gegeven ten tijde van zijn geboorte. De olie wordt in de Bijbel meer dan 52 keer genoemd. De olie werd meer dan 5000 jaar geleden verhandeld in Noord- Afrika en het werd gevonden in het graf van Koning Toetanchamon in het Oude Egypte. Toetanchamon stierf in 1323 voor Christus. De hars van de boom was één van de eerste stoffen die als parfum werd gebruikt. De oude Egyptenaren gebruikten het bij het balsemen, voor wierook en bij huidverzorging.

Hyssop – Hyssopus officinalis (hysop bladolie)

Bijbelse verwijzing: Bijbelse verwijzingen naar deze plant geven aan dat het waarschijnlijk werd gebruikt in zuiverende en reinigende gebruiken en rituelen. (Psalmen 51:7).

Info en gebruik: Hyssop staat bekent om zijn inspirerende en ietwat zoete geur die een creatieve omgeving kan creëren. Het wordt vaak bij meditatie gebruikt in de diffuser. Veel van de toepassingen van Hyssop gaan terug naar de oudheid. Op spiritueel gebied werd het gebruikt om te reinigen en te zuiveren en zelfs bij het ‘vergeven van de zonden’. Het werd ook gebruikt bij meditatie en in spirituele rituelen. De oude Romeinen gebruikten Hyssop om zichzelf ‘emotioneel’ te beschermen. Hyssop wordt 12 keer genoemd in de Bijbel en in de laatste minuten voor zijn dood werd Jezus een geurige tak hysop aangereikt.

Myrrh – Commiphora myrrha (mirre olie)

Bijbelse verwijzing: Mirre, een van de belangrijkste ingrediënten in de heilige zalfolie van Mozes, werd hoog aangeschreven door Bijbelse figuren zoals David en Salomo. (Spreuken 7:17).

Info en gebruik: Myrrh was een van de drie geschenken  die zijn meegenomen door de wijzen van het Oosten die in Jeruzalem arriveerden na de geboorte van Jezus. Vandaag wordt Myrrh gebruikt in huidverzorgingsproducten om de huid te hydrateren en droge huid te reinigen. Zelf gebruik in Myrrh en Frankincense erg graag in mijn homemade bodybutter (kokosolie en sheabutter au bain marie laten smelten, van het vuur nemen en wat vitamine E toevoegen. Laten stollen in de koelkast. Opkloppen met een handmixer en voeg als laatste enkele druppels Myrrh en Frankincense toe… ruikt goddelijk en is een waar feestje voor je huid!). Mirre staat beschreven in het bekende medische dossier ‘Ebers Papyrus’ (1550 voor Christus). Het werd ook opgenomen in Hildegard’s Medicine; een verzameling van de vroegere Duitse geneesmiddelen door de zeer gewaardeerde kruidkundige Hildegard van Bingen (1098-1179). Mirre werd in alle beschavingen gebruikt om wonden uit te spoelen zodat ze sneller konden genezen. De rook van Mirre wordt in alle culturen gebruikt als insectenbestrijder en tevens bij meditatie en godsdienstige rituelen. Mirre wordt in de Bijbel 156 keer genoemd en is daardoor de meest genoemde olie in de Bijbel. De oude Egyptenaren gebruikten mirre als ontsmettingsmiddel en in een soort pleister met honing voor wonden om een gezonde huid te behouden. Ook werd het gebruikt ter voorkoming van houdveroudering en het kalmeren van schrale of gebarsten huid en om vlooien af te weren en het was een ingrediënt om de doden te balsemen. In Griekenland en Rome werd mirre veel medicinaal gebruikt, vaak in combinatie met Frankincense. De Griekse soldaten namen een flesje mirre mee naar het slagveld om wonden te reinigen en sneller te laten genezen. De gevangenen die werden geëxecuteerd kregen wijn aangeboden vermengd met mirre om de pijn te verminderen. De Arabische geneesheren gebruikten mirre tegen wormen en vele huidproblemen, zoals schrale en gebarsten huid en rimpels.

Myrtle – Myrtus communis (mirte olie)

Bijbelse verwijzing: Soekot, algemeen vertaald als het Loofhuttenfeest, bevat mirtetakken in de ceremonie. (Nehemia 8:15).

Info en gebruik: Breng enkele druppels Myrtle aan in de ochtend zodat je kunt genieten van het heerlijk frisse aroma en om elke uitdaging aan te kunnen die op je af kunnen komen die dag. Gebruik enkele druppels in de diffuser voordat je aan je gebed of meditatie begint en wanneer je niet lekker in je vel zit  ‘to lift up your spirit’. Er wordt in de Bijbel zes keer naar Myrtle verwezen. In Esther 2:7 wordt Esther genoemd als ‘Hadassah’ wat de Hebreeuwse naam voor Myrtle is. Myrtle kan mannelijke en vrouwelijke energie in het lichaam helpen balanceren zodat je woede en innerlijke conflicten makkelijker kunt loslaten. Het kan ook ondersteuning bieden aan mensen die zich onderdrukt of verward voelen.

Onycha – Capryl/caprinetriglyceride, Styrax benzoin (Onycha harsolie)

Bijbelse verwijzing: Onycha was een ingrediënt in het ‘zuivere en heilige’ parfum of wierook dat Mozes maakte in opdracht van de Heer. (Exodus 30:34).

Info en gebruik: Diffuse een aantal druppels Onycha in je huis(kamer) om verbinding te vinden met zijn heilige oorsprong of smeer een druppel achter in je nek (onder je haargrens) tijdens gebed of meditatie om je spirituele bewustzijn te verhogen. Onycha is een substantie die wordt geëxtraheerd uit gomhars en als je het vermengd met alcohol wordt het een tinctuur genoemd. Voor de Tweede Wereldoorlog werd benzoïne tinctuur al zeker 200 jaar gebruikt  door geneesheren om zijn reinigende eigenschappen. Onycha of benzoïne is een ‘warme’ olie die een gezond hart- en vaatstelsel, onze emoties en een gezonde huid kan ondersteunen.

Rose of Sharon (Cistus) – Cistus ladanifer (cistus olie)

Bijbelse verwijzing: Dit zonneroosje heeft een zoete, honingachtige geur en kan de bloem zijn die de Roos van Saron genoemd wordt. (Hooglied 2:1).

Info en gebruik: Met een geur die lijkt op honing, wordt Cistus al eeuwenlang als ‘juweeltje’ onder de oliën gezien. Gebruik een paar druppels in de diffuser en geniet van het rustgevende en verheffende aroma. Het  gebruik van Cistus werd duizenden jaren geleden voor het eerst opgemerkt door herders. De schapen en geiten die in de weide graasden, zouden de gom van de stuik ‘meepikken’ in hun vacht.

Belangrijk! Wanneer je gaat werken met de etherische oliën van Young Living, lees dan altijd heel goed de instructies op het label. Hier staat op vermeld hoe je de betreffende olie zou moeten verdunnen. Lees hier alles over draagoliën en waarom je ze zou moeten gebruiken.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s