Homemade deodorant

It works so good…

Sinds ik me ervan bewust ben dat de reguliere deo’s uit de winkel helemaal niet helpen bij het ‘drooghouden’ van je oksels maar er juist voor zorgen dat je overmatig gaat zweten en als toegift ook nog eens tjokvol onuitspreekbare chemicaliën zitten die je gezondheid bepaald geen goed doen, heb ik besloten om mijn deo lekker zelf te maken. Oké toegegeven; poging nummer 1 was een drama (te vet of juist te hard, rook niet lekker, werkte niet) en poging 2 en 3 waren ook niet bijster succesvol. Maar hé denk je dat Thomas Edison na 1 poging de gloeilamp had uitgevonden? Precies…

Dit recept is een winner en een blijvertje! Het voelt ongelooflijk fijn aan op je huid (je oksels zijn toch behoorlijk kwetsbaar), je hebt absoluut niet veel nodig (klein beetje op je wijsvinger is voldoende), je kleding wordt niet vet (mits je je niet met klodders tegelijk gaat smeren) en het ruikt goddelijk! Oh… en het werkt! Ook niet geheel onbelangrijk. Dus vandaag deel ik mijn favoriete homemade deo met jullie! Love it ❤

deo

HOMEMADE DEODORANT

Wat heb je nodig?

  • 2 dessertlepels biologische kokosolie
  • 2 dessertlepels baking soda
  • 2 theelepels sheabutter
  • 2 theelepels bijenwas
  • 1 theelepel vitamine E
  • 5 druppels Purification
  • 10 druppels Cypress

Dit is genoeg voor een potje van 30ml.

Hoe ga je te werk?

Begin met het smelten van de bijenwas, au bain marie, en voeg daar de kokosolie en sheabutter aan toe. Als alles gesmolten is voeg je de vitamine E en baking soda toe en zorg dat het goed gemengd is.
Laat afkoelen tot ver onder de 40°C (liefst tot 35°C) en voeg dan de druppels essentiële olie toe. Laat het afkoelen en je hebt een heerlijke homemade deodorant die vrij is van moeilijk uitspreekbare chemicaliën! Easy peasy toch? Enjoy!

De geur van Purification kun je het best omschrijven als; fris, schoon en erg verheffend. Deze mooie blend kan je helpen nare geurtjes zoals sigarettenrook, ongewenste geurtjes die je geliefde huisdier achterlaat en allerhande ongewenste geuren in een ruimte helpen elimineren, dus ook in de auto. Door middel van het gebruik van Purification in de diffuser zal de kamer gereinigd worden van negatieve emoties en trillingen. Diffuse een aantal druppels in een emotioneel geladen ruimte. Vooral als de sfeer geladen is met woede, geweld of chaotische energie. Het kan helpen boosheid en conflicten te kalmeren en het zorgt voor zuiverheid van denken en het kan de orde herstellen. Purification kan ook helpen te ondersteuning bij het helpen inzien van onze patronen als het gaat om verlating, afwijzing, of de angst om alleen te zijn.

Cypress heeft een fris kruidachtige maar ook een dennenachtige geur dat verfrist, herstelt en harmoniseert. Het brengt troost en dat kan prettig zijn in het winterseizoen. Cypress ondersteund het spijsvertering- en het luchtwegstelsel en het kan helpen bij een vette of onrustige huid. Cipres olie werd eeuwenlang gebruikt voor zuivering en vanwege zijn vermogen om de bloedstroom te circuleren en reguleren, het is 1 van de meest gebruikte oliën voor de bloedsomloop. Cipres versterkt de aderen en werkt vaat vernauwend. Door die eigenschappen wordt het gebruikt voor de ondersteuning bij het ontlasten en ontgiften van het lymfestelsel en het vasthouden van vocht door het lichaam. De samentrekkende en bloedcirculerende werking van Cypress weerspiegelen de mentale invloed. Het bevordert de bloedcirculatie door het gehele lichaam en het verwijderd van wat stagneert en opent ons voor een mentale harmonie. De olie helpt ons niet alleen om de veranderingen die we moeten maken te accepteren, maar ook te onderscheiden welke veranderingen het beste zijn voor ons (en voor onze eigen mentale groei). Als we de veranderingen accepteren en toestaan om mee te gaan met de stroom geeft dat een zelfverzekerd gevoel. Gebruik Cypress bij een grote verandering van je werk of bij een verhuizing en bij beslissingen op het spirituele vlak, bijvoorbeeld verandering van godsdienst. Het werkt ook goed bij mensen die moeite hebben om hun ideeën om te zetten in daden, die moeite hebben met de werkelijkheid van alledag en die wegvluchten in dromen. Het helpt (zelf)discipline te ontwikkelen en bij (zelf)beheersing. De olie geeft ons kracht en troost, moed en doorzettingsvermogen. Gebruik Cypress daarom ook bij pijnlijke overgangsperioden in het leven, zoals het overlijden van iemand waarvan je houd of het einde van een relatie. (Sempervirens betekent: eeuwig leven).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s