Veelgestelde vragen over NingXia Red

NingXia Red – veelgestelde vragen

ningxia-red-vraag-antwoord-olielounge

Vraag: Is de wolfberry hetzelfde als de goji bes?

Zo goed als. Ze komen van dezelfde plantenfamilie. De wolfberry komt van de Lycium barbarum (boksdoorn) en de goji bes komt van de Lycium chinense (Chinese boksdoorn of goji bes). Gebruik NingXia Red om een evenwichtig en gezond leven te ondersteunen. De hele wolfberry (dus niet alleen het extract) gaat in de Ningxia Red drank.

Vraag: Wat zijn de gezondheidsvoordelen van NingXia Red?

 • Energie ondersteuning
 • Krachtige ingrediënten ter ondersteuning van de antioxidanten processen in ons lichaam
 • Ondersteunt de optimalisering van de algehele gezondheid van ons lichaam
 • Helpt ons bij oxidatieve stress (dat is een stofwisselingstoestand waarbij er meer reactieve (tegenwerkende) zuurstofverbindingen vrij komen dan gebruikelijk. Dit wil zeggen dat bepaalde stoffen die in het lichaam komen, een reactie aangaan met zuurstof. Deze stoffen heten vrije radicalen)
 • Helpt bij de ondersteuning van een normale gezondheid van het oog

Vraag: Welke voedingsstoffen en mineralen vind je in NingXia Red?

 • Wolfberries bevatten alle noodzakelijke amiozuren dus het is zeer geschikt voor mensen die een vegetarisch dieet volgen. Er zijn 2 type aminozuren; die het lichaam zelf kan aanmaken en die je via je dieet moet binnenkrijgen (bijvoorbeeld door het eten of drinken van wolfberries of NingXia Red).
 • Wolberries zijn een van de meest eiwitrijke voedingsmiddelen die er zijn te vinden en bestaan uit 13-16% eiwitten.
 • Wolberries zijn de meest kaliumrijke voedingsmiddelen die er te vinden zijn (Kalium is een mineraal. Men spreekt ook wel over ‘elektrolyten’ als men het heeft over deze deeltjes, mineralen of zouten. De elektrolyten houden de hoeveelheid water en zuurgraad (PH) van het lichaam op peil. Kalium is verder erg belangrijk voor een goede werking van de spieren en onmisbaar voor het zenuwstelsel. Kalium heeft een rol in de overdracht van zenuwimpulsen (bewegen van spieren, voelen). Ook helpt kalium bij de verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam. Bij een hoge bloeddruk kan kaliumrijke voeding helpen. Kalium bevordert het denkvermogen).
 • Wolberries bevatten een hoge dosering zink. Zink is een spoorelement dat cruciaal is voor heel veel verschillende aspecten van onze gezondheid. Er zijn ongeveer 100 verschillende enzymen van afhankelijk en in deze rol is zink actief op ongeveer elk gebied van het lichaam. Zink is belangrijk voor het immuunsysteem (Wong en Ho, 2012) en voor een gezonde thymus (die ook wel de belangrijkste klier van het immuunsysteem wordt genoemd). Zink verhoogt de weerstand tegen infecties en wordt vaak samen met vitamine C ingenomen bij hoesten, verkoudheid en griep. Zink zorgt voor gezond haar, gezonde ogen en een gezonde huid als transporteur van vitamine A. Het zorgt voor gezonde botten en een goed geheugen. Het speelt bovendien een rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten. Zink haal je bijvoorbeeld uit je voeding. – bron: Jesse van der Velde).
 • Wolberries bevatten een hoog percentage aan voedingsvezels.

In het kort: De verschillende voedingsstoffen en mineralen die je in NingXia Red vindt, kunnen je helpen bij de ondersteuning van je totale gezondheid. Voor meer dan 2000 jaar is de wolberry onderdeel van het dieet van de mensen uit de Ningxia regio in China. De gedroogde bessen zijn gecertificeerd als ‘organic’ (biologisch).

Vraag: Waar halen ze het water vandaan die op de boerderij gebruikt wordt bij het produceren van de NingXia Red drank?

Het water komt gedeeltelijk uit de ‘Yellow River’ – de Gele Rivier, maar het wordt gewonnen uit hooggelegen gebieden waar weinig tot geen mensen wonen dus het water is niet verontreinigd.

Vraag: Waarom zit er Sodium Benzoate (Natriumbenzoaat) in NingXia Red?

Sodium Benzoate komt van nature voor in onder andere; pruimen, cranberries (veenbessen), kruidnagel, kaneel, appels. Het is een natuurlijk voorkomende conserveringsmiddel dat de plant beschermt tegen fermentatie. Young Living heeft ervoor gekozen geen of minimale verhitting te gebruiken zodat de voedingsstoffen en micronutriënten behouden blijven.

Young Living is niet verplicht om op het label te vermelden dat er een minieme hoeveelheid Sodium Benzoate in NingXia Red zit, maar omdat het de gebruiker graag wilt informeren hebben ze ervoor gekozen dit wel te doen.

Vraag: Hoeveel Sodium Benzoate zit er in NingXia Red?

Er zit 0,00025% Sodium Benzoate in NingXia Red. Als er minder dan 0,2% in een product zit hoeft het niet gemeld te worden op het label. En 0,1% wordt beschouwd als; veilig voor menselijke consumptie. NingXia Red zit ver onder deze grens. Het is bij de wet verplicht om ten minste 5% synthetische Sodium Benzoate te gebruiken, de overige 95% zijn van natuurlijke oorsprong.

Vraag: Kun je als je zwanger bent of borstvoeding geeft NingXia Red, Nitro of Zyng gebruiken?

 • Het wordt aanbevolen tijdens zwangerschap of het geven van borstvoeding onder de 200 microgram cafeïne per dag te blijven.
 • In NingXia Red zit geen cafeïne.
 • In NingXia Nitro zit groene thee extract en in NingXia Zyng zit witte thee extract. Dat komt neer op 35-40 microgram aan cafeïne. Dat is minder dan in een gemiddeld kopje thee, koffie of een chocoladereep.

Vraag: Vanaf welke leeftijd kan mijn kind NingXia Red, Nitro of Zyng gebruiken?

NingXia Red, Nitro en Zyng zijn niet specifiek leeftijdsgebonden gelabeld. In Nitro en Zyng zit een beperkte hoeveelheid cafeïne dus het is aan jezelf of en wanneer je jouw kind dat wilt geven.

Vraag: Is NingXia Red veilig in gebruik voor mensen met diabetes vanwege de natuurlijke suikers die erin voorkomen?

Ja. In 60 ml NingXia Red zit 5 gram natuurlijke suiker dat afkomstig is van fruit. Volgens de ‘American Diabetes Association’ zou een persoon met diabetes per maaltijd tussen de 45 en 60 gram aan koolhydraten kunnen gebruiken. Zolang je deze richtlijn in acht houdt kun je zonder moeite een glas NingXia Red drinken.

Vraag: De wolberry is afkomstig van de ‘nachtschade’ plantengeslacht. Nachtschade staat er bekend om dat ze ontstekingen kunnen veroorzaken. Hoe kan het dat ik met het drinken van NingXia Red geen ontstekingsreacties krijg?

De nachtschadesoorten zijn lid van een enorm grote plantenfamilie die ‘Solanaceae’ heet en danken hun naam aan de zwarte nachtschade bekend als ‘Belladonna’. Belladonna werd in het oude Rome voornamelijk gebruikt om vijanden te vergiftigen door het stiekem door hun drankje te doen. Nachtschade kennen wij als onder andere; paprika, tomaten, aubergine, paprika en tabak. Uit onderzoek is gebleken dat nachtschade planten alkaloïden bevatten die problemen kunnen geven die tot ontstekingen kunnen leiden zoals; artritis, slapeloosheid, blaasproblemen etc. De alkaloïden die gevonden wordt in de Solanaceae familie is ter bescherming van de plant/vrucht om schimmels en ongedierte te weren. Je hebt ongelooflijke hoeveelheden nodig om uiteindelijk ontstekingen te kunnen krijgen door het eten van Solanaceae, die overigens in grote hoeveelheden worden gevonden in onrijp fruit of onrijpe groenten. Young Living gaat pas oogsten als ze er zeker van zijn dat de vruchten rijp zijn zodat er een minimale hoeveel is terug te vinden.

Vind je het interessant om hier meer over te lezen? Zoek dat via Google op: evidence based update wolfberry inflammation drug design development and therapy.

Bron: Lindsey Elmore en vrijelijk vertaald door Nancy Elizabeth – de Olie Lounge

Advertenties

Een gedachte over “Veelgestelde vragen over NingXia Red

 1. Pingback: Day 14: NingXia Red |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s