Day 13: Skin

Do it yourself…

Dit is dag 13 van onze ‘revOILution december photo – a – day challenge‘. Het is voor mijn overgevoelige huid heel belangrijk dat ik niet zomaar van alles op mijn huid smeer. En sinds ik me ben gaan verdiepen in de chemicaliën die in de hedendaagse huidproducten worden gestopt en de schade die ze kunnen aanrichten, wil ik niet eens meer alles zo maar op mijn huid smeren. Wat doe je dan? Juist… je maakt het lekker zelf. De essentiële oliën van Young Living zijn uitermate geschikt om lekker je eigen huidproducten te maken. Vandaag deel ik mijn favoriete ‘Homemade skin cream’ met jullie. Love it ❤

Day 13: Skin.

day-13-miracle-cream

Mijn crème bestond voorheen eigenlijk altijd alleen maar uit kokosolie, shea butter, bijenwas, Myrrh en Franincense maar ik heb hem tegenwoordig wat aangepast. Deze crème werkt bij  mij ontzettend goed. Niet alleen heb ik een heerlijke zachte huid, het schilfert minder snel in de winter en voelt gezond aan. Heb je een wat schilferige jeukerige huid; voeg dat wat druppels Tea Tree olie of Melrose toe aan deze combinatie. Alle essentiële oliën in deze crème staan bekend om hun goede verzorgende eigenschappen voor de huid.

HOMEMADE SKIN CREAM

  • 2 eetlepels biologische kokosolie
  • 2 eetlepels V-6 of amandelolie
  • 4 druppels vitamine E
  • 2 theelepels sheabutter
  • 2 theelepels bijenwas
  • 10 druppels Myrrh
  • 10 druppels Frankincense
  • 10 druppels Lavender
  • 10 druppels Geranium
  • 10 druppels Carrot Seed

Deze hoeveelheid is voor een potje of aluminium container van 30ml. Enjoy!

Myrrh is afkomstig van de hars van de mirre boom en heeft een rijke, rokerige geur. Het gebruik van Mirre wordt al 3500 jaar voor Christus genoemd. Het is een geweldige toevoeging voor elke huidverzorgingsbehandeling. De olie kan je zelfs als dagcrème gebruiken. Het koelt, onderhoudt, verstevigt, verzacht en is vooral goed voor een ruw, gebarsten en probleem huid. Het bevat een hoog gehalte aan sesquiterpenen, deze stimuleren de hypothalamus, hypofyse en de amygdala, het centrum van onze emoties en geheugen. Daardoor is de olie zeer geschikt bij meditatie en gebed. Het kan ook de baarmoeder stimuleren, bevorderd menstruatie en kan helpen bij verlichting van een pijnlijke menstruatie.

Frankincense heeft een zoete, frisse, fruitige, warme, houtachtige geur dat stimulerend en opwekkend is voor de geest. Frankincense staat ook wel bekend als de olibanum olie. Het is een ook waardevol ingrediënt in huidverzorgingsproducten tegen veroudering en een droge huid. De belangrijkste bestanddelen zijn α-pineen en limoneen waardoor het bruikbaar is als samentrekkend middel, slijmoplosser en ontsmettend voor de huid. Het werkt ook goed bij ademhalingsproblemen. Traditioneel werd de olie gebruikt bij meditatie – het maakt de ademhaling rustiger, terwijl die zich ook verdiept.

Lavender olie is al duizenden jaren in gebruik voor de geur, om de reinigende werking bij wonden, als kalmerend middel, als stimulans en tonicum. Lavendelzakjes werden in kisten en kasten gelegd. Lavendel werd gebruikt om ledikanten in te wrijven tegen luis. Al sinds de oudheid staat lavendel bekend om zijn geneeskrachtige helende werking. Bij de Grieken en Romeinen was lavendel al een favoriet middel om in bad te gebruiken. In het Oosten werd het kruid 4000 jaar voor Christus gebruikt. De Egyptenaren hielden van lavendel en in het graf van Toetanchamon werd een kruik lavendel gevonden. De Romeinen behandelden hun uitgeputte en gewonde soldaten met lavendel. In een kruidenboek uit 1420 van Benedetto Rinio wordt aangegeven dat lavendel in bad goed zou zijn tegen pijnlijke ledematen. In de Middeleeuwen werd het gebruikt als geur verdrijver en insecticide. Vandaag wordt het vooral gebruikt als ondersteuning van de licht geïrriteerde huid en de reinigende en kalmerende werking op de huid.

Geranium heeft een heerlijk opwekkend, kalmerend en bloemige geur. Het is uitstekend voor de huid, een groot deel van deze kracht ligt in het vermogen om lichaamsweefsels nieuw leven in te blazen. De aromatische invloed helpt bij het loslaten van negatieve herinneringen. Het werd traditioneel gebruikt om de bloedcirculatie en het zenuwstelsel te ondersteunen.

Carrot Seed heeft een licht zoete en zacht aroma met aardse kruidachtige ondertonen en is stoom gedestilleerd van de zaden van de wilde wortel en niet van de wortel die wij kopen om te eten of te drinken. Traditioneel werd de olie gebruikt voor spijsverteringsproblemen door de versterkende eigenschappen. Vandaag de dag wordt het ook gezien als een ondersteuning voor de lever en gewaardeerd voor zijn wonderlijke huidverzorgende eigenschappen. De olie is geschikt voor alle huidtypes en helpt bij een doffe huid teint. Het is zeer geschikt als toevoeging in huidverzorgingsproducten.

Je kunt nog steeds aan de challenge meedoen en op elk gewenst moment inspringen. Hoe het ook alweer werkt? Hier staat de challenge omschreven. En ook leuk om te weten… voor degene die deze challenge alle 31 dagen volhouden verloten we wat leuke prijsjes! Have fun!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s