Day 10: Drink

There is always time for tea…

Dit is dag 10 van onze ‘revOILution december photo – a – day challenge‘. Als ik er goed over nadenk gebruik ik dagelijks essentiële oliën in mijn drankjes*. Lemon, Tangerine, Orange of Peppermint in m’n glas water. Lemon in m’n shotglaasje NingXia Red, Tangerine, Orange of Lemon in de groene smoothie of in m’n sapje uit de slowjuicer. Heerlijk! Maar misschien wel het aller-lekkerst vind ik een paar druppeltjes olie in de (afgekoelde!) thee. Daar kan ik zo van genieten! Schijfje citroen en gember erin, of een kaneelstokje. En dan nog een paar druppels olie, elke dag wat anders… !  Love it ❤

Day 10: Drink.

day-10

Sinds de nieuwe PLUS lijn (gelabeld als ‘foodsupplement’) in Europa te verkrijgen is, kan ik eindeloos variëren! Wat is jouw favoriet?

*)Ik gebruik overigens alleen de essentiële oliën van Young Living. Deze zijn 100% natuurlijk en van therapeutische kwaliteit, goedgekeurd door de FDA en hebben het label foodsupplement dus zijn veilig voor intern gebruik.

Zoals je kunt zien heb ik mezelf vandaag ook verwend met een heerlijke Slique bar van Young Living (in plaats van een chemische suikerbom uit de supermarkt). Puur genieten…

lemon-1LEMON + is de perfecte olie om een heldere, dynamische smaak aan vele gerechten toe te voegen. Zijn veelzijdigheid in zoete en hartige recepten maakt deze citrusvrucht zo’n populair item in keukens over de hele wereld is. Gebruik dit ‘essentiële olie voedingssupplement’ om smaak toe te voegen aan hartige gerechten zoals vis en kip of zoete gerechten zoals broodjes en gebak. Lemon+ olie heeft een lichte smaak die je bij de hand wilt houden voor bijna alles wat je opklopt.

Gebruik Lemon+ in plaats van de schil of het als handige manier om deze geweldige smaak te gebruiken. Begin klein met één enkele druppel olie en bouw het rustig op. (One drop goes a long way zoals ze in Amerika zo mooi kunnen zeggen… en geloof me; it does!!).

Voornaamste voordelen: Kalmerend voor mond en keel. Verlicht in geval van kriebel en de keel en keelholte. Kalmerend en aangenaam effect op de keel, keelholte en stembanden.

Hoe gebruiken?
• Voeg toe aan een groot glas koud water voor een verfrissend drankje om je dag te beginnen (nooit in plastic doen! Citrus oliën kunnen plastic aantasten!).
• Voeg 1-2 druppels toe aan een lege capsule (altijd aanvullen met een goede olijfolie) en neem dagelijks of wanneer nodig.
• Maak je eigen vinaigrettes of marinades om zo een frisse smaak toe te voegen aan zomersalades en vlees of groente van de grill.
• Voeg het toe aan thee, gebak, zelfgemaakte jam en andere lekkernijen.
• Voeg 1 druppel toe aan gewone of vanilleyoghurt. Bedek met verse bosbessen of verse aardbeien.
• Combineer met hartig eten zoals kip, vis, garnalen en/of met  groenten en met bijgerechten zoals pasta, rijst of pastasalade.

Aanbevolen gebruik: Voeg 2 druppels toe aan een neutrale basis. Neem driemaal daags.

Voorzichtig: Uit de buurt van kinderen houden. Ben je zwanger, geeft je borstvoeding, slik je medicijnen of het je een medische conditie? Laat je dan altijd even eerst door een professional in de gezondheidszorg adviseren. Als er contact met de huid plaatsvindt, vermijd dan direct zonlicht en UV-straling gedurende maximaal 12 uur. Voedingssupplementen mogen niet gebruikt worden als vervanging voor een gevarieerde voeding. Overschrijd niet de aanbevolen dagelijkse dosis.

orange-1ORANGE + (Citrus × sinensis) heeft een schone, verfrissende geur en smaak die het natuurlijk bestanddeel limoneen bevat. Young Living gebruikt het in vele producten zoals in onze superfoodrankje de NingXia Red en ons eigen wellness-supplement ImmuPro.

Geniet van de veelzijdigheid van deze heerlijk ruikende essentiële olie als een culinair hulpmiddel door het te gebruiken bij het koken of om gerechten met een citrussmaak aan te vullen of op te fleuren. Gebruik het in je baksels voor een zuur contrast tot de zoetheid van desserts en gebak.

Houd je lichaam gehydrateerd door enkele druppels Orange + olie en/of andere + oliën toe te voegen aan je water voor een echte smaaksensatie. Orange + combineert goed met andere fruitige smaken waardoor het de perfecte toevoeging is aan smoothies, drankjes en Ningxia Red.

Voornaamste voordelen: Draagt bij tot de vernietiging van pathogene micro-organismen. Ondersteunt het optimaal functioneren van het ademhalingsstelsel.

Hoe gebruiken?
Ondersteun dagelijks je gezondheid door 1-2 druppels toe te voegen aan een lege capsule (altijd aanvullen met een goede olijfolie) en het als voedingssupplement in te nemen (neem het in na een maaltijd en drink er flink wat water achteraan). Gebruik in culinaire gerechten — zoet of hartig — voor extra smaak en pit. Voeg 2 druppels toe aan een fles of een glas water voor de smaak  of meng het met andere + oliën voor verschillende smaakcombinaties. De essentiële oliën met het + label toevoegen aan water is een geweldige optie voor iedereen die worstelt met het slikken van pillen en capsules.

Aanbevolen gebruik: Doe 2 druppels in een capsule (altijd aanvullen met een goede olijfolie). Neem driemaal daags.

Voorzichtig: Uit de buurt van kinderen houden. Ben je zwanger, geeft je borstvoeding, slik je medicijnen of het je een medische conditie? Laat je dan altijd even eerst door een professional in de gezondheidszorg adviseren. Als er contact met de huid plaatsvindt, vermijd dan direct zonlicht en UV-straling gedurende maximaal 12 uur. Voedingssupplementen mogen niet gebruikt worden als vervanging voor een gevarieerde voeding. Overschrijd niet de aanbevolen dagelijkse dosis.

peppermint-1PEPPERMINT + (Mentha piperita) essentiële olie voedingssupplement  heeft een licht  koele smaak met mooie voordelen zoals de ondersteuning voor gastro-intestinale comfort en een normale spijsvertering naast, uiteraard, de heerlijke smaak. Bewaar de Peppermint + olie in je voorraadkast als smaakstof en/of voedingssupplement.

Peppermint + is als onderdeel van onze + lijn voor culinair en diëtisch gebruik, een veelzijdige olie met een geliefde smaak. Als voedingssupplement helpt Peppermint + olie om de spijsvertering te ondersteunen. Deze factor maakt het een geweldige manier om je dag te beginnen of een maaltijd te eindigen. Bovendien ondersteunt Peppermint + olie het optimaal functioneren van het ademhalingssysteem. (Erg fijn nu het snotterseizoen weer is aangebroken!).

Vanwege de goede smaak is het makkelijk om deze veelzijdige olie toe te voegen aan je thee (wel het water goed laten afkoelen) of experimenteer ermee bij het bakken (goddelijk in chocoladebeslag of in chocolademelk… vloeibare ‘after eight’).

Voornaamste voordelen: Helpt om de spijsvertering te ondersteunen. Ondersteunt het optimaal functioneren van het ademhalingsstelsel.

Hoe gebruiken?
Voeg toe aan je dagelijkse voedingssupplementen als algemene steun voor een gezonde en gemakkelijke spijsvertering. Voeg simpelweg 1-2 druppels toe aan een lege capsule (altijd aanvullen met een goede olijfolie) en neem dagelijks of wanneer nodig. Doe een druppel in een groot glas koud water voor een verfrissende start in de ochtend. Meng met je pre-workout drankje voor een verkwikkende start of kom tot rust na de training met een proteïne shake van chocolade met munt of vanille. Gebruik het bij het bakken en in een grote verscheidenheid aan desserts.

Aanbevolen gebruik: Doe 2 druppels in een capsule (altijd aanvullen met een goede olijfolie). Neem driemaal daags.

tangerine-1TANGERINE + (Citrus reticulata) essentiële olie is een van de zoetste smaakstoffen van al onze citrus + oliën. Tangerine + is een lichte, pittige toevoeging in de keuken die complexe citrustonen kan brengen aan hartige gerechten en in desserts. Wanneer je jouw recepten een extra kick of iets onverwachts wilt geven, gebruik dan een paar druppels Tangerine +.

Tangerine Plus is meer dan zomaar een essentiële olie van citrusvruchten, het bevat het natuurlijke limoneen en is een belangrijk ingrediënt in Citrus Fresh, Joy, Inner Child, Peace & Calming, Ningxia Red en Slique Essence.

Voornaamste voordelen: Helpt te beschermen tegen oxidatieve stress. Helpt om het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen.

Hoe gebruiken?
Voeg een druppel Tangerine + toe aan een lege capsule (altijd aanvullen met een goede olijfolie) en neem het als dagelijks voedingssupplement om zo van de vele voordelen te genieten. Voeg een of twee druppels Tangerine + aan Ningxia Zyng toe voor een heerlijke en pittige draai aan onze licht gezoete, mousserende drank. Geef je marinades een zoete kick door er een paar druppels Tangerine + aan toe te voegen in plaats van Lemon +. Voeg een paar druppels toe aan een glas koud water om zo jezelf aan te moedigen om meer te drinken gedurende de dag. Probeer een beetje Tangerine + in de saladedressing te doen voor een heerlijk pittige citrussmaak.

Aanbevolen gebruik: Doe 2 druppels in een capsule (altijd aanvullen met een goede olijfolie). Neem driemaal daags.

Voorzichtig: Uit de buurt van kinderen houden. Ben je zwanger, geeft je borstvoeding, slik je medicijnen of het je een medische conditie? Laat je dan altijd even eerst door een professional in de gezondheidszorg adviseren. Als er contact met de huid plaatsvindt, vermijd dan direct zonlicht en UV-straling gedurende maximaal 12 uur. Voedingssupplementen mogen niet gebruikt worden als vervanging voor een gevarieerde voeding. Overschrijd niet de aanbevolen dagelijkse dosis.

Je kunt nog steeds aan de challenge meedoen en op elk gewenst moment inspringen. Hoe het ook alweer werkt? Hier staat de challenge omschreven. En ook leuk om te weten… voor degene die deze challenge alle 31 dagen volhouden verloten we wat leuke prijsjes! Have fun!!

Advertenties

Een gedachte over “Day 10: Drink

  1. Pingback: Zilverpoets: LEMON en baking soda |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s