Day 4: DIY recipe

Happy face happy life…

Dit is dag 4 van onze ‘revOILution december photo – a – day challenge‘. Vandaag deel ik mijn favoriete DIY recept met jullie! Ik moest even goed nadenken omdat ik veel zelf maak met mijn geliefde olietjes, maar deze ‘Happy face Serum’ is echt een pareltje!! Ik heb veel varianten uitgeprobeerd maar deze is echt ‘the bomb’… Love it ❤

Dag 4: DIY recipe.

day-4

Happy face Serum recept:

  • 4 druppels Geranium
  • 4 druppels Bergamot
  • 4 druppels Frankincense
  • 4 druppels Myrrh
  • 20 dr Cranberryzaadolie
  • 20 druppels Frambozenpitolie
  • Aanvullen met V-6

Maak van de druppels etherische oliën een synergie* en voeg dan de overige ingrediënten toe. Ik heb een pipetflesje van 10ml gebruikt. Buiten het feit dat dit serum goddelijk ruikt, verstopt het mijn poriën niet en voelt m’n huid zacht en verzorgd aan. Het blijft ook niet vet maar trekt in je huid. Een paar druppeltjes is genoeg. Enjoy!!

Geranium heeft een heerlijk opwekkend, kalmerend en bloemige geur. Het is uitstekend voor de huid, een groot deel van deze kracht ligt in het vermogen om lichaamsweefsels nieuw leven in te blazen. De aromatische invloed helpt bij het loslaten van negatieve herinneringen. Het werd traditioneel gebruikt om de bloedcirculatie en het zenuwstelsel te ondersteunen.

Bergamot heeft een fris zoete citrus geur die voor velen bekend is als de kenmerkende aroma in de Earl Grey thee. Het werkt opwekkend, verfrissend en ontspannend en is goed voor het opbouwen van vertrouwen en verbetering van het humeur, kan ondersteuning bieden bij slapeloosheid, gevoelens van angst en woede, dwangmatig gedrag en gevoelens van depressie. Het heeft een lange gebruikshistorie voor de vettige en onrustige huid.

Frankincense heeft een zoete, frisse, fruitige, warme, houtachtige geur dat stimulerend en opwekkend is voor de geest. Frankincense staat ook wel bekend als de olibanum olie. Het is een ook waardevol ingrediënt in huidverzorgingsproducten tegen veroudering en een droge huid. De belangrijkste bestanddelen zijn α-pineen en limoneen waardoor het bruikbaar is als samentrekkend middel, slijmoplosser en ontsmettend voor de huid. Het werkt ook goed bij ademhalingsproblemen. Traditioneel werd de olie gebruikt bij meditatie – het maakt de ademhaling rustiger, terwijl die zich ook verdiept.

Myrrh is afkomstig van de hars van de mirre boom en heeft een rijke, rokerige geur. Het gebruik van Mirre wordt al 3500 jaar voor Christus genoemd. Het is een geweldige toevoeging voor elke huidverzorgingsbehandeling. De olie kan je zelfs als dagcrème gebruiken. Het koelt, onderhoudt, verstevigt, verzacht en is vooral goed voor een ruw, gebarsten en probleem huid. Het bevat een hoog gehalte aan sesquiterpenen, deze stimuleren de hypothalamus, hypofyse en de amygdala, het centrum van onze emoties en geheugen. Daardoor is de olie zeer geschikt bij meditatie en gebed. Het kan ook de baarmoeder stimuleren, bevorderd menstruatie en kan helpen bij verlichting van een pijnlijke menstruatie.

De flesjes cranberryzaad-  en frambozenpitolie  heb ik overigens hier gekocht. Ik word niet gesponsord maar ik word wel altijd blij van mooie producten en deel dan graag waar ik het vandaan heb.

Je kunt nog steeds aan de challenge meedoen en op elk gewenst moment inspringen. Hoe het ook alweer werkt? Hier staat de challenge omschreven. En ook leuk om te weten… voor degene die deze challenge alle 31 dagen volhouden verloten we wat leuke prijsjes! Have fun!!

*) Een synergie maak je door eerst een voor een de etherische oliën aan het pipetflesje toe te voegen en deze langzaam (door langzaam draaiende bewegingen) met elkaar te vermengen. Laat de synergie een nachtje rusten en de volgende dag kun je de cranberryzaad- en frambozenpitolie toevoegen en als laatste aanvullen met V-6 (als je geen V-6 olie in huis hebt kun je een gezichtsolie naar keuze gebruiken).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s