SPA kit

Homemade. Leuk als cadeautje voor de feestdagen!

Wat is er nou leuker dan tijdens de feestdagen (of voor een je verjaardag, bij een geboorte of welke feestelijke gebeurtenis dan ook) een zelfgemaakt cadeautje te krijgen? Of te geven? Ik vind het in ieder geval altijd ontzettend attent als iemand de moeite heeft genomen om speciaal voor mij iets te maken. En ik vind het ontzettend leuk, vooral sinds ik een beetje behendig ben geworden in deze DIY projecten met de oliën van Young Living, om de tijd te nemen om voor iemand wat leuks of lekkers te maken. Vorig jaar kerst heb ik voor de dames uit mijn schoonfamilie (voor de eerste keer voor iemand anders!) deze heerlijke SPA kits gemaakt en ik moet je zeggen dat ze erg goed zijn ontvangen. Uiteraard had ik veel te veel gemaakt (misschien wel expres) zodat ik zelf ook een fijne voorraad heerlijke producten had. Ik had er voor gekozen om mijn favoriete producten te maken; lippenbalsem, sugar scrub en een body butter. Vandaag deel ik mijn favoriete recepten met jou. Ben benieuwd of jij er net zo veel plezier aan gaat beleven als ik!

spa-kitLIPPENBALSEM VOOR DROGE EN GESPRONGEN LIPPEN

Lippenbalsem met Lemon en Lavender. Een fijne verzorgende lippenbalsem van kokosolie, shea butter, bijenwas, vitamine E, amandelolie, Lemon – en Lavender essentiële olie. Heeft een helende werking op gesprongen lippen. (Niet geschikt voor wintersport in verband met Lemon olie in de zon).

Ingrediënten: 

Deze hoeveelheid is geschikt voor 4 aluminium potjes van 30ml per stuk. Wil je meer maken? Verdubbel dan de hoeveelheden.

 • 2 el shea butter
 • 2 el  biologische niet ontgeurde kokosolie
 • 10 druppels vitamine E
 • 1 el amandelolie (of jojobaolie of V-6 van YL)
 • 2 el bijenwas
 • 10 druppels Lemon olie
 • 10 druppels Lavender olie (handig! Lemon en Lavender zitten in de Premium Starter Kit)
 • Variatie: gebruik Thieves olie bij lipblaasjes

Hoe ga je te werk?

Smelt de bijenwas au bain marie in een schone bak, schaal of pot en voeg hier de kokosolie, shea butter en amandelolie aan toe. Zodra alles vloeibaar is geworden haal je de schaal van de pan af en zorg ervoor dat je deze goed droogmaakt met een theedoek. Roer de vitamine E erdoor en laat het goedje wat afkoelen. Ondertussen voeg je de essentiële oliën toe of wat ik ook vaak doe is de essentiële oliën alvast in de aluminium potjes (of glazen potjes, net wat ik gebruik) druppelen en daar giet ik het mengsel dan over. Laat het goed afkoelen en plak een leuke sticker of label op het potje.

KALMERENDE LAVENDER SUGAR SCRUB

Sugar scrub met biologische suiker, olijfolie, gedroogde lavendel, natuurlijke kleurstof en Lavender essentiële olie.

Ingrediënten: 

 • 1 1/2 cup biologische suiker (je kunt ook bruine suiker gebruiken maar het liefst een grove variant)
 • 1/4 cup of olijfolie (je kunt ook kokosolie, druivenpitolie of V-6 van YL gebruiken)
 • 10-15 druppels Lavender olie (handig! Lavender zit in de Premium Starter Kit)
 • 1 el gedroogde lavendel (Young Living verkoopt gedroogde lavendel van de boerderij uit de Provence… goddelijk!)
 • Optioneel: 1 halve theelepel (of 3 druppels) natuurlijke paarse kleurstof

Hoe ga je te werk?

In een schone glazen of rvs schaal doe je eerst de suiker en deze vermeng je met de olijfolie. Ik giet het er altijd langzaam op en roer het er meteen goed doorheen met een schone lepel. Het kan soms voorkomen dat de hoeveelheid olijfolie net even te veel of net even te weinig is (dat ligt aan het type suiker dat je gebruikt). Te veel olie is echter niet heel erg fijn, mocht het te vet aanvoelen; voeg dan wat meer suiker toe. Dan kun je de gedroogde lavendel en de kleurstof aan de scrub toevoegen en goed vermengen. En als laatste de druppels essentiële oliën. Bewaar de scrub in een schone glazen (weck)pot, plak er een label op en versier de pot met een leuk touw of lint.

Als je de scrub gebruikt kan het eest wat vettig aanvoelen. Maar je zult merken dat je na het afdrogen een heerlijk zacht aanvoelend babyhuidje eraan hebt overgehouden!

CITRUS FRESH BODY BUTTER

Whipped body butter met kokosolie, shea butter, jojoba olie, vitamine E, Stress Away en Citrus Fresh essentiële olie. Een heerlijk fris ruikende body butter dat de huid voedt en kalmeert.

Ingrediënten: 

 • 1/2 cup kokosolie
 • 1/4 cup shea butter
 • 1/4 cup jojoba oil (of V-6 olie van YL, druivenpit of amandelolie)
 • 1 eetlepel vitamine E
 • 10 druppels Stress Away essentiële olie
 • 20 druppels Cirus Fresh essentiële olie

Hoe ga je te werk?

Smelt de kokosolie en de shea butter au bain marie en zodra het gesmolten is haal je schaal van de pan van het vuur en roer je er de jojobaolie en vitamine E doorheen. Laat de schaal goed afkoelen en zet voor minstens anderhalf uur in de koelkast. Het hoeft niet helemaal keihard te zijn geworden in de koelkast maar moet er wel stevig uitzien. Met een handmixer klop je het mengsel wat los en zodra het wat los is voeg je de essentiële olie toe en klopt het mengsel net zo lang op tot je mooie pieken krijgt – een beetje zoals slagroom; vandaar ‘whipped body butter’. Bewaar de body butter in een schone glazen (weck)pot en plak er een label op.

Easy peasy toch? Veel plezier ermee!!

 

Advertenties

2 gedachtes over “SPA kit

  • Hi Kyra,
   Sorry voor mijn late antwoord!
   Voor de sugar scrub kun je een grote pot gebruiken (lekker voor jezelf) of vier kleinere potjes (ter grootte van een eenpersoons potje doperwtjes bijvoorbeeld).
   Voor de bodybutter eigenlijk precies hetzelfde; of een grotere pot alleen voor jezelf (inhoud ongeveer 250ml) of 4 kleinere potjes om lekker uit te delen.
   Hopelijk kom je er zo uit?
   Liefs, Nancy Elizabeth x

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s