Homemade chocolademelk

Twist it baby, twist it… 

Omdat ik veel reacties krijg van mensen die op zoek zijn naar leuke, makkelijke en lekkere recepten (recepten voor in de keuken om de oliën uit de nieuwe PLUS lijn uit te proberen en DIY recepten voor bijvoorbeeld beauty producten met essentiële oliën et cetera) ga ik de komende week wat van mijn favoriete recepten met jullie delen.

Ik begin met een van mijn favoriete recepten die ik hier erg vaak maak, vooral nu met dat gure weer sta ik regelmatig in de keuken om mijn eigen mok dampende chocolademelk te maken en ik vind hem HEERLIJK! Omdat ik zoveel mogelijk koemelkproducten vermijd en geen geraffineerde suikers eet maak ik het altijd zelf. Heb je hier geen zin in of tijd voor dan kun je bijvoorbeeld de Tony’s chocolonely gebruiken. Ik heb uit zeer betrouwbare bron (en misschien heb ik zelf ook wel eens stiekem een glaasje uit de keuken meegesmokkeld) dat dit een geweldig lekker chocolademelk is en in niets te vergelijken met de chemische suikerbom van de gele concurrent. Ik zeg; ga achterover zitten en geniet!!

homemade-chocolademelk

HOMEMADE CHOCOLADEMELK met een twist (dit recept is voor 1 persoon, maar wil je het voor meerdere personen maken, vermeerder gewoon de ingrediënten x het aantal personen).

Wat heb je nodig?

 • 180 ml amandelmelk (plus wat extra om een papje te maken)
 • 50 ml volvette kokosmelk (let op dat je een BPA (Bisphenol-A, zorgt o.a. voor hormonale problemen) vrij merk neemt, bijvoorbeeld Aroy-D in de groene pakjes, o.a. te koop bij de Toko)
 • 2 dessertlepels  rauwe cacao of carobe (ik doe altijd 50/50)
 • 2 dessertlepels rauwe honing of kokosbloemsuiker (je kunt het zo zoet maken als je zelf wilt, ik houd niet van te zoet)
 • 1 tl vanillepoeder
 • 2 tl kaneelpoeder
 • 1 dessertlepel extra vergin kokosolie
 • En dan nu de TWIST:
 • Optioneel: 1-2 druppels Peppermint + essentiële olie
 • Optioneel: 1-2 druppels Orange + essentiële olie (het is of/of en niet en/en dan wordt het overheersend!)

Hoe ga je te werk?

 • Meet de amandel- en kokosmelk af en giet dit in een kleine steelpan, en zet het op het vuur
 • Ondertussen schep je de cacao/carobe, honing/kokosbloemsuiker, vanillepoeder en kaneelpoeder in een mok en schenk hier een klein beetje amandelmelk bij
 • Roer dit papje goed door zodat er geen grote klontjes meer over zijn
 • Zodra de melk begint te koken haal je dit onmiddellijk van het vuur en giet het, al roerend, in de mok
 • Als laatste schep je een dessertlepel extra vergin kokosolie in je warme chocolademelk (wordt het heerlijk romig van!) en laat je dit langzaam smelten
 • Ga zitten en geniet!!
 • Houd je van after eight? Ik wel!! Voeg dan eens een of twee druppeltjes Peppermint + (de Peppermint uit de Plus lijn met het  witte label) toe en voila… vloeibare after eight! Goddelijk!!
 • Of als je van een lekkere ‘twist’ houdt; voeg dan 1 of 2 druppeltjes Orange + (De Orange uit de Plus lijn met het witte label) toe. Je zult verrast zijn…

Variatie: gebruik in plaats van cacaopoeder eens een stukje donkere chocolade (van ten minste 72% en uiteraard zonder geraffineerd suiker) en laat deze in je amandelmelk smelten.

(Mocht je jezelf afvragen waarom dit recept ook op Foodiehealtblog staat. Foodiehealthblog is ook mijn blog. Helaas kom ik er niet meer aan toe om daar nog lekkere recepten te plaatsen, maar don’t worry it’s me :)).

Advertenties

Een gedachte over “Homemade chocolademelk

 1. Pingback: Winnaar Dewdrop diffuser |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s