De ‘flex oliën’

De flex oliën

flex oils-1

Als extra service naar de klanten toe heeft Young Living het ‘Flex Oil System’ (flexibel oliesysteem) ingevoerd. Daarom kan de inhoud van de PSK (dit geldt voor de PSK met de Dewdrop diffuser en voor de PSK met de Aria diffuser) soms wat verschillen of afwijkend zijn van de getoonde oliën. Het kan namelijk wel eens voorkomen dat er een olie voor een bepaalde tijd oos (out of stock – niet op voorraad en dus niet bestelbaar/leverbaar) is. De reden hiervoor kan zijn dat er een oogst mislukt is (wij zijn het enige essentiële oliebedrijf ter wereld met eigen boerderijen!) of dat een bepaalde olie niet aan de ultra strenge kwaliteitseisen voldoet, en omdat Young Living een extreem grote groei doormaakt, kan het wel eens voorkomen dat ze snel door een voorraad heen zijn. Young Living doet er alles aan dat de oliën die vervangen gaan worden door de flex oliën een soortgelijke werking hebben als de oliën die vervangen zijn, zodat de PSK een mooie diverse kit blijft en zijn waarde blijft behouden.

De ‘flex-olien’ zijn: Tea Tree (Melaleuce Alternifolia), AromaEase, Lemongrass en Citrus Fresh.

tea tree nieuwTEA TREE

 • Tea Tree (Melaleuca Alternifolia) is één van de meest bekende essentiële oliën ter wereld. Het is één van de sterkst werkende oliën tegen schimmels en werkt ondersteunend bij pijn.
 • Omdat Tea Tree essentiële olie zo’n groot vetoplossend vermogen heeft, maar tegelijkertijd ook in vet oplosbaar is, heeft de olie het vermogen om zeer diep in de huid en het onderliggende weefsel te dringen.
 • Helpt hoofdluis te voorkomen door een druppel Tea Tree olie aan je shampoo toe te voegen (in je hand, je voegt de druppel toe aan de hoeveelheid shampoo die je wilt gebruiken, goed je hoofdhuid masseren). Je kunt ook een spray maken voor op je kleding en haar met Tea Tree en Lavender ter voorkoming van hoofdluis. Ook kan een enkele druppel Tea Tree bij je hond helpen tegen vlooien.
 • Tea Tree heeft zeer sterke eigenschappen om de gezonde huid te ondersteunen. Verdun enkele druppels Tea Tree met een beetje V-6 van Young Living en breng aan op de door zonnebrand, insectenbeten of uitslag geïrriteerde huid.
 • Breng een druppel Tea Tree aan op een koortsblaasje of steenpuist.
 • Tea Tree helpt de huid te herstellen bij wondjes en schrammen.
 • Mix een aantal druppels Tea Tree met appelazijn als natuurlijke remedie tegen schimmels in huis.
 • Breng dagelijks een druppel aan op een wratje om hem te laten verdwijnen.
 • Gebruik enkele druppels Tea Tree in een spuitfles met water tegen aanslag op het sanitair.
 • Verlicht oorpijn door enkele druppels Tea Tree rond de oorschelp en langs de halsstreek aan te brengen (let op dat de olie NOOIT in het oor (de gehoorgang) mag komen! Je kunt wel een watje met een druppel Tea Tree olie in het oor stoppen voor verlichting).
 • Maak een mondspoeling van water met enkele druppels Tea Tree. Spoel dagelijks voor een gunstige mondgezondheid en een betere adem.

 

aroma ease nieuwAROMAEASE

 • AromaEase heeft een heerlijk zachte geur, door de mix van verschillende oliën. Heb je teveel hooi op de vork genomen? AromaEase helpt je om rust terug te vinden. De oliën in deze blend zijn speciaal uitgekozen op hun verzachtende eigenschappen als de maag of neusluchtwegen opspelen door stress.
 • Aroma Ease is een blend en bestaat uit: Peppermint, Spearmint, Ginger, Cardemon en Fennel olie.
 • Vernevel in de diffuser om de rust in het hoofd en je lijf terug te brengen.
 • Inhaleren vanuit het flesje of door middel van de diffuser brengt een gezonde energiestroom en vitaliteit op gang.
 • Meng AromaEase met Young Livings V-6 voor een kalmerende massage.
 • Speelt je buik op zodra je een lange rit in de auto, het vliegtuig of een boot maakt? Breng een druppel AromaEase kloksgewijs rond de navel aan, om van het vervelende gevoel af te komen.
 • Door AromaEase aan te brengen op het darmgebied, kom je meer in balans.
 • Inhaleer de AromaEase diep als je last hebt van verstopte luchtwegen.
 • Het inhaleren of plaatselijk aanbrengen van AromaEase kan je helpen de kriebels in je buik door zenuwen onder controle te krijgen.

 

lemongrassLEMONGRASS

 • Lemongrass is een enorm veelzijdige olie, die helpt bij allerlei lichaamseigen processen als de spijsvertering, het lymfesysteem, de opname van zuurstof, het ademhalingssysteem en circulatie.
 • Lemongrass werkt reinigend op zowel fysieke, emotionele als spirituele wijze. Als single gebruikt kent deze olie vele eigenschappen, maar samen met andere oliën is er een legio aan mogelijkheden.
 • Lemongrass heeft ook cosmetische eigenschappen. Lemongrass is een natuurlijke remedie tegen bijvoorbeeld spataderen, cellulitis en wratten.
 • Lemongrass werkt vochtafdrijvend en bevordert de spijsvertering.
 • Samen met Idaho Balsam Fir, Copaiba en Peppermint heeft Lemongrass een krachtige ondersteuning voor de spieren, botten en ligamenten en bij problemen kan deze combinatie daar verlichting bij geven.
 • Lemongrass is in de diffuser een heerlijke frisse en tegelijkertijd aardse geur. Het verfrist en verkwikt en zorgt voor een groter bewustzijn en geestelijke reiniging.

 

Citrus-Fresh-Young-Living-Essential-OilCITRUS FRESH

 • Citrus Fresh is een blend van Lemon, Orange, Tangerine, Mandarin, Grapefruit en Spearmint. Het is een fris zoete geur, die in de diffuser helpt de lucht te reinigen, nare geurtjes verwijderd en je huis vult met een frisse en opwekkende geur.
 • Door de hoge concentratie d-limoneen ondersteunt Citrus Fresh het immuunsysteem en de algehele gezondheid.
 • Citrus Fresh is een heerlijke toevoeging aan een neutrale massageolie en zorgt op deze manier voor ondersteuning van de lymfewerking. Ook voor kinderen is het een fijne olie om massages mee te geven, vanwege haar kalmerende, rustgevende en ontspannende werking. Daarnaast helpt het het lichaam zichzelf te reinigen. Het helpt het lichaam eveneens overtollige vetstoffen af te voeren.
 • Ook op de huid heeft Citrus Fresh een goede uitwerking, zoals bijvoorbeeld voor het versterken van de huid na een zwangerschap en het verminderen van striae.
 • Op het emotionele vlak kent Citrus Fresh ook vele goede uitwerkingen. Door de combinatie van de verkwikkende Spearmint met de opwekkende en rustgevende van de citrusoliën heeft het een positief effect op het stressniveau. Het vermindert stress en gevoelens van zwaarmoedigheid.
 • Let op: Deze blend heeft fototoxische eigenschappen. Niet op de huid of op het gezicht aanbrengen als je van plan bent in de zon te gaan zitten. Heb je het wel opgesmeerd? Blijf dan minstens 12-24 uur uit de zon omdat het verbranding van de huid tot gevolg kan hebben.

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “De ‘flex oliën’

 1. Pingback: Uitleg oliën Premium Starter Kit |

 2. Pingback: Inhoud Premium Starter Kit |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s