Even voorstellen

Even voorstellen…

Wie ben ik?

#Voorstel CMYKWelkom in de Olie Lounge! Leuk dat je een kijkje komt nemen! Mijn naam is Nancy Elizabeth en ik woon met mijn hubby en onze geweldige bordeauxdog (helaas is ons meisje kort geleden overleden 😦 ) in onze mooie hoofdstad. Wellicht ken je mij van mijn blog Foodiehealthblog waar ik met veel plezier blog over de zoektocht naar gezondheid en recepten plaats (of plaatste, ik ben de laatste tijd wat meer met de oliën bezig, ik moet echt weer even wat meer tijd maken om weer wat leuke recepten op mijn blog te zetten). Omdat mijn hart zo overloopt van de oliën had ik ze op mijn Foodiehealthblog gezet, met als gevolg dat het een beetje onoverzichtelijk werd. Nu heb mijn beide grote liefdes gescheiden en verdeelt over twee blogs zodat ze elkaar niet overschreeuwen.

Hoe ben ik in aanraking gekomen met Young Living?

Dat is eigenlijk best grappig, op het moment dat ik het bijna wilde opgeven! Echt… Al jaren ben ik op het pad van de essentiële oliën en ik heb er dan ook een klein kapitaal aan uitgegeven om de verschillende merken uit te proberen, maar ze werkte nooit en ik kreeg er alleen maar hoofdpijn en hartkloppingen van (en een lege portemonnee). Lang verhaal kort; ik had steeds de verkeerde te pakken! Ik geloofde er heilig in, ze bestaan al zo lang, en door de eeuwen heen hebben mensen deze ‘elixers van de natuur’ met veel succes gebruikt. Waarom werkten de olietjes dan niet voor mij? Het antwoord is zowel simpel als beangstigend; ik had nooit echte zuivere essentiële oliën gekocht. Oké op de verpakking stond ‘100% natuurlijk’ maar ik ben erachter gekomen dat er behoorlijk mee gesjoemeld wordt. Essentiele oliën zijn super sterk geconcentreerd, en er is vaak ontzettend veel plantmateriaal nodig om 1 flesje van 15 ml mee te vullen. Als voorbeeld; er is 5000 ton (!!) aan rozenblaadjes nodig om uiteindelijk slechts 3,7 kg Rose olie te verkrijgen. Daar maken ze slechts 757 flessen van 5 ml van. En dat verklaart meteen de prijs van sommige oliën, maar ook meteen waarom er vaak zo mee gesjoemeld wordt. Rose essentiële olie van Young Living kost ruim 200 euro (!!) voor een flesje van 5 ml, terwijl je een Rose olie voor slechts 9,99 euro bij bijvoorbeeld de Tuinen kunt vinden. Dit was totaal nieuw voor mij en je kunt je voorstellen dat ik volkomen in shock was! Nu wil ik niet beweren dat elk flesje olie dat je in de winkel koopt slecht is, maar ze bestaan zeker niet uit 100% echt natuurlijke olie!

Ik wilde het dus bijna al opgeven, had zelfs wat samples van een distributeur gehad van een ander merk met de stellige verzekering en overtuiging dat het hier echt om 100% pure olie zou gaan. Binnen 5 minuten na het opsmeren kreeg ik alweer hartkloppingen, werd ik misselijk, kreeg ik barstende hoofdpijn en voelde ik me ongelooflijk gejaagd. Toen begon mijn geloof langzaam weg te ebben… niet in de olie, maar wel in de bedrijven die deze olie produceren. Met mijn laatste restje hoop (zo kun je dat rustig stellen) ben ik toch nog gaan zoeken want het kon toch niet waar zijn dat er helemaal geen pure olie te vinden was? En toen kwam ik via Pinterest op het pad van de olietjes van Young Living. Eindelijk… in eerste instantie dacht ik; ‘dat kan niet waar zijn’… was ook echt op zoek naar negatieve berichten, maar die vond ik maar niet. Nou weet ik dat onze Amerikaanse medemens nogal overdreven en over the top kunnen reageren op bepaalde zaken, maar achteraf gezien begrijp ik waarom ze deze ‘wonderolietjes’ de hemel in prezen. Het zijn wonderolietjes!

Het heeft ongeveer een maand of 3 geduurd voordat ik het aandurfde (en plat gezegd het geld bij elkaar gespaard had) om de Premium Starter Kit aan te schaffen, en ik kan je vertellen dat dit het mooiste kado is wat ik mezelf ooit heb gegeven! Omdat ik met behoorlijk wat gezondheidsproblemen kamp ben ik op zoek gegaan naar specifieke oliën die mij zouden kunnen ondersteunen om het leven weer wat aangenamer te maken. Nu wil ik niet beweren dat de essentiële oliën van Young Living dezelfde werking hebben als medicatie, maar wat ik wel kan beweren is dat ik mezelf een stuk beter voel nu ik ze gebruik!

Ik heb het mijn missie gemaakt om de wereld met deze, door mij liefkozend ‘wonderolietjes’ genoemd, kennis te laten maken. Hopelijk raak jij er net zo enthousiast van als ik ben. Heb je vragen? Stel ze gerust! Veel (lees)plezier op mijn blog! x

In deze post lees je wat uitgebreider hoe het voor mij begon met de olietjes.

 

Advertenties

Een gedachte over “Even voorstellen

 1. He lieverd!

  Ik mis je op fb en heb geen insta meer.ik wil graag weer met je in contact komen.

  Wat vervelend van je hond!! Sterkte daar mee!

  Kun je mij een mail sturen asjeblieft.

  Gr Marina (hillsong)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s