Young Living Foundation

De Young Living Foundation

logo

Hier gaat mijn hart sneller van kloppen! Inmiddels heeft Gary Young een eigen foundation opgezet; de Young Living Foundation (die voorheen de D. Gary Young Foundation heette). Het verspreiden van de boodschap en het helpen van anderen over de hele wereld om door middel van het gebruik van de essentiële oliën er een gezonde levensstijl op na te houden en succesvol te zijn, is wat leidde tot de oprichting van de D. Gary Young Foundation (DGYF) – dat inmiddels is omgedoopt tot de Young Living Foundation. Het doel van deze stichting is “om kinderen te onderwijzen, op te voeden en te inspireren tot een gezonde levensstijl”. In de afgelopen jaren hebben honderden vrijwilligers geholpen, en Gary’s visie blijft zich uitbreiden!

(Je kunt op de Facebookpagina van de Young Living Foundation ook veel informatie vinden, en de mensen volgen die zich met hart en ziel inzetten voor deze mooie stichting!).

Young Living is een is een ‘purpose-driven company’ – een doelgerichte onderneming (in plaats van alleen maar op winst uit te zijn). Op de International Grand Convention in 2014 heeft Gary Young gezegd: “Ik heb nog nooit een product voor de winst gemaakt, ik doe dit omdat ik een doel voor ogen heb“. Young Living doet er alles aan om daadwerkelijk een verschil te maken in de wereld!

Recente projecten zijn onder meer:

Mexico: De bouw van twee scholen en een watersysteem voor de Tarahumara Indianen in de Copper Canyon of Durango.

Oeganda: ‘Healing Faith Uganda’ biedt malaria onderwijs, preventie en behandeling in landelijke Oegandese dorpen.

Oeganda: ‘African Hearts Community Organization’ is een programma om kinderen in de sloppenwijken en de straten van Kampala te helpen. Weeskinderen die zijn verlaten door hun ouders als gevolg van armoede en die geen of nauwelijks toegang hebben tot voedsel, onderdak en kleding.

sole hopeOeganda: ‘Sole Hope’*  biedt hoop, een gezonder leven, en een leven zonder voet gerelateerde ziekten door middel van onderwijs, werkgelegenheid en medische hulp. Door het niet dragen van gesloten schoenen zijn Oegandese kinderen en volwassenen erg gevoelig voor ziektes die worden veroorzaakt door een parasiet genaamd jiggers, die doorgaans in het lichaam komt via de voeten. Wat zijn jiggers? Jiggers zijn kleine parasitaire zandvlooien die zich ingraven in blote voeten, waardoor infectie, weefselafsterving of verlamming kan optreden, en zelfs amputatie en de dood tot gevolg kan hebben. Duizenden Oegandese kinderen leven zonder voldoende beschermende schoeisel en zijn niet goed geïnformeerd over de oorzaak en gevolg van jiggers. Sole Hope maakt gebruik van medisch personeel om de jiggers op een veilig manier te verwijderen. Eenmaal behandeld, biedt Sole Hope de kinderen en hun families: onderwijs, duurzame schoenen en als deze mensen eenmaal weer terug in hun dorp zijn, wordt het gebied helemaal ontsmet, en krijgen ze nieuwe matrassen om op te slapen.

WMG13523C69LDHQYB Ecuador: Het bouwen van een basisschool in Guayaquil, deze school dient als model school die geheel vaccinatie-vrij is!! Een school waar de kinderen helpen bij het verbouwen van hun eigen biologische tuin die bijdraagt aan hun gezonde, biologische lunches, en waar ze leren waarom goed biologisch voedsel hun lichaam kan helen op de natuurlijke wijze zoals Moeder Natuur het aanbiedt. Een jaar later ging een tweede editie van start voor de peuterschool en met culturele kunstprogramma’s.

Kroatië: In 2014 ging de stichting van Gary Young een partnerschap aan met het Maestral Weeshuis in Split. Met het verstrekken van hulp aan kinderen en jonge volwassenen die bij hun familie zijn weggehaald als gevolg van verwaarlozing, misbruik of andere problemen. Maestral is momenteel het enige weeshuis in zijn soort in het gebied en probeert een gezinsvriendelijke omgeving te creëren voor deze kinderen, door vijf kinderen en één personeelslid per appartement te huisvesten. Maestral stimuleert zo het vertrouwen, succes en persoonlijke groei (en de kinderen in hun kracht te laten komen) door elke individueel kind de zorgzame aandacht te geven die het verdient.

 Japan: Helpen en het verstrekken van noodhulp bij de aardbeving en tsunami.

Nepal: ‘Rebuild Nepal’. Het is bijna een jaar geleden dat de aardbevingen in Nepal op tragische wijze aan bijna 9.000 mensen het leven kostte, en meer dan 900.000 woningen vernietigde waardoor miljoenen mensen zonder een dak boven hun hoofd kwamen te zitten. Veel slachtoffers hadden moeite te overleven met temperaturen die onder nul liggen, en door zware regenval hun provisorische onderkomens niet konden bereiken. Op een recente reis naar Nepal ervoer Gary Young de wanhopige behoefte om huizen te herbouwen en bedacht onmiddellijk een plan van actie. De Young Living Foundation heeft meteen apparatuur gekocht die bakstenen kan maken, om zo het eerste dorp in de buurt van het epicentrum weer op te kunnen bouwen om vervolgens te verplaatsen naar meer afgelegen gebieden om daar verder te kunnen bouwen.

India: Het verstekken van noodhulp voor mensen met lepra in India.

VS: Het verstrekken van noodhulp na de orkaan Katrina.

Financiële bijdrage en steun aan universiteiten die onderzoek doen naar essentiële oliën.

*) Ben je, net als ik, ook enthousiast geworden en zou je graag een bijdrage willen leveren aan het mooie werk dat Gary Young verricht met zijn foundation? Laat het me weten! Uiteraard kun je altijd een donatie doen, maar we zouden bijvoorbeeld ook een ‘Sole Hope Party’ kunnen organiseren! Lees hier wat dat inhoud, en wat we er mee kunnen bewerkstelligen!

Print

(De foto’s zijn allemaal eigendom van Young Living.)

nepalEcuador-Students-with-Garyquenching-thirsteager-minds2

healing faithafrican hearts

 

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Young Living Foundation

  1. Pingback: Hoe het begon… |

  2. Pingback: Day 24: Wishlist |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s