Chakra’s

Chakra’s

ID-100332148Chakra’s zijn de bronnen van onze levenskracht

Essentiële oliën hebben een helende/regulerende werking op onze chakra’s. We kunnen ze niet zien maar ze bepalen ons welzijn. De knooppunten van energie worden chakra’s genoemd. Goed werkende chakra’s zorgen ervoor dat de energie kan stromen en je lichaam in balans komt.

Een overzicht van de chakra’s:

Basischakra (stuit- of wortelchakra) Bevindt zich ter hoogte van het stuitbeen, onder aan de wervelkolom.

Men noemt dit chakra ook wel overlevingschakra, omdat dit chakra gericht is op overleving en bevrediging van alle basisbehoeften zoals eten, drinken en slapen. Het zorgt voor het aanwezig zijn in de wereld en in je lichaam. Het basis-chakra is een soort fundering waardoor de mens verbonden is met de energie van de aarde. AIs iemand weinig lichamelijke energie heeft of niet goed in zijn vel zit, stroomt de energie niet goed meer door dit chakra (blokkade).

Heiligbeenchakra (milt- of sacraal chakra) Bevindt zich iets onder de navel, bij het heiligbeen.

Het heiligbeenchakra regelt onze emoties, begeerte, seksualiteit, bezorgdheid en creativiteit. Shock, akelige ervaringen of problemen kunnen dit chakra blokkeren.

Zonnevlechtchakra Bevindt zich net onder het borstbeen, bij de maag.

Eigenwaarde, vertrouwen, keuzevrijheid en wilskracht horen bij dit chakra. Het representeert ook de zonneschijn in het leven. Wie bang of nerveus is, voelt de maag vaak samentrekken; dit is spanning in het zonnevlechtchakra. Het zonnevlechtchakra is gebaat bij zonnige, versterkende en rustgevende geuren.

Hartchakra Bevindt zich bij het hart.

Het hartchakra verbindt de onderste drie chakra’s met de bovenste drie en is het centrum van liefde, verwantschap, medegevoel, vrijheid en innerlijke ruimte. Als dit chakra geblokkeerd is dan kost het moeite om liefde toe te laten.

Keelchakra Bevindt zich bij de keel.

Het keelchakra representeert elke vorm van communicatie, waarheid en integriteit. Bij mensen die moeilijk hun gevoelens kunnen of durven te uiten of mensen die angst hebben hun mening te uiten uit angst anderen te kwetsen, kan er een blokkade optreden in het keelchakra.

Voorhoofdchakra (derde oog) Bevindt zich tussen de wenkbrauwen.

Het voorhoofdchakra wordt ook wel het derde oog genoemd. Het voorhoofdchakra heeft ook te maken met het denken, met verstand en inzicht. Een geopend voorhoofdschakra zorgt ervoor dat de beide hersenhelften, ratio en gevoel, harmonieus kunnen samenwerken.

Kruinchakra (kroonchakra) Bevindt zich bovenop de schedel.

Het kroonchakra representeert onze bewuste en onbewuste gedachten en structuren, ons geloofssysteem en het kennen van de zuivere intuïtie. Het kan zich over het algemeen pas openen als we enigszins geestelijk volwassen zijn en spiritueel ontwikkeld. Dit chakra staat in verbinding met het kosmische bewustzijn.

ID-10019667

Kies de gewenste essentiële olie uit voor een bepaald chakra, druppel 1-2 druppels in de linker handpalm (sommige verdunnen met een draagolie, lees de instructies op het etiket) om vervolgens met de rechterwijsvinger 3 x de olie in de handpalm met de klok mee bewegen (zo geef je de olie energie) en masseer dan de olie op het chakragebied in. Het kan ook ondersteunend werken bij meditatie voor een bepaalde chakra. Frankincense is bijvoorbeeld een favoriete olie van mij om tijdens meditatie te gebruiken omdat de olie mijn hoofd leeg maakt. Soms gebruik ik hem in de diffuser, soms laat ik een druppel op mijn kruin vallen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s