Oil pulling

Oil pulling met essentiële oliën (love it!!)

ik-ben-ziekOmdat het griepvirus weer om zich heen pakt en iedereen om ons heen weer begint te snotteren, te hoesten en te proesten, begin ik mijn ochtenden met oil pulling. Omdat ik, sinds ik met de essentiële oliën van Young Living ben begonnen, helemaal lyrisch ben van de Thieves olie, doe ik dit met een halfvolle eetlepel kokosolie (ik gebruik altijd de biologische extra vergin variant – niet de ontgeurde) met daarin een druppel Thieves. Ik zou bijna willen zeggen: heerlijk! Haha…

Wat is oil pulling (olie trekken in het Nederlands) en hoe werkt het?

Oil pulling kun je met verschillende soorten ongeraffineerde plantaardige oliën doen (olijfolie, sesamolie, zonnebloemolie, kokosolie) maar mijn voorkeur gaat uit naar kokosolie (vanwege de bewezen antibacteriële eigenschappen) met een druppel Thieves (Thieves kan bijdragen tot een normale functie van het afweersysteem – maar je zou elke door jou gewenste essentiële olie van Young Living kunnen gebruiken).

Het is de bedoeling dat je de olie voor 15-20 minuten in je mond houdt (het liefst op je nuchtere maag), en een soort van kauw-beweging maakt, en de olie als het ware door je mond maar vooral tussen te tanden door trekt. Je activeert hiermee je speekselklieren (je maakt in die 20 minuten ook heel veel speeksel aan, op het laatst heb je echt een hele mond vol) en je lymfeklieren en daarbij wordt de stofwisseling gestimuleerd, waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd kunnen worden.
De rond bewegende olie helpt tandplak verwijderen, tandsteen los te weken en zo worden de bacteriën door de olie aangetrokken.

Na de 15-20 minuten spuug je de olie het liefst uit in het toilet (vanwege alle bacteriën, je kunt het zo meteen wegspoelen) of in een lege verpakking uit de prullenbak om verstopping te voorkomen, om vervolgens je mond te spoelen en je tanden te poetsen. SLIK HET NOOIT DOOR!!

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van oil pulling?

– wittere tanden (al naar 1 keer zie je resultaat!!)
– gezonder tandvlees
– gezondere luchtwegen
– minder last van hoofdpijn
– verbetering van een slechte adem
– bij opkomende verkoudheid wordt het direct de kop ingedrukt
– helderder hoofd
– minder last van allergieën
– minder last van asthma
– minder last van huidproblemen (denk aan acne, pukkeltjes)
– kan helpen en ondersteuning bieden aan een betere slaap

Zodra ik merk dat er een virus rondwaard, of als ik merk dat ik verkouden begin te worden, begin ik elke dag steevast met dit ritueel. Altijd met een geweldig resultaat!

oilpulling

Advertenties

Een gedachte over “Oil pulling

  1. Pingback: Day 20: Germs |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s