Angstcrème voor honden

Angstcrème voor honden

hond bang vuurwerkElk jaar is het hier in de straat (en eigenlijk in de hele buurt) feest rond oud en nieuw en vooral op oudejaarsavond. Ontzettend gezellig, alle buren lopen in en uit met een fles champagne om je gelukkig nieuwjaar te wensen, overal branden vuurkorven (zeg maar rustig dat de halve straat in de fik staat), iedereen is in jubelende feeststemming en naar goed gebruik worden er voor duizenden Euro’s vuurwerk de lucht in geschoten en er wordt wat afgeknald. Erg leuk natuurlijk, maar voor ons bordeaux-meisje Diesel de angstigste tijd van het jaar! (Helaas is ons meisje enkele weken geleden overleden, maar omdat dit recept zo goed heeft gewerkt bij haar, laat ik het staan zodat ik hopelijk ook jou ermee kan helpen!!). Elk jaar is was het voor ons weer een uitdaging hoe dit aan te pakken… dit jaar gaan afgelopen jaren gingen we op de ‘olie-toer’.

Sinds ik elke avond de diffuser aan heb had staan met de combi Lavender / Peace & Calming / Cedarwood (soms Valor) is was ze een heel stuk relaxter als ze die kneiterharde bommen hoort hoorde afgaan! Waar ze de voorgaande jaren in blinde paniek achter de kast probeerde te kruipen – kijkt keek ze nu even en gaat weer liggen. Hele vooruitgang dus. Maar tijdens de jaarwisseling zal dit niet voldoende zijn. Dus heb had ik een ‘angst-crème’ voor haar gemaakt!!

Angst-crème voor honden:

Wat heb je nodig?*

 • 4 el kokosolie
 • 12 druppels Peace & Calming
 • 12 druppels Lavender
 • 12 druppels Valor (optioneel)

angst creme-2Hoe ga je te werk?

 • Pak een glazen potje en doe de 4 flinke eetlepels kokosolie erin, voeg de essentiële oliën toe en mix goed door.
 • Wanneer nodig smeren: achter de oren, onder de voeten (zie VitaFlex kaart), over het buikje of over de ruggengraat.

hond vitaflex

*Belangrijk: deze crème is gemaakt voor een forse hond (bordeaux-dog van rond de 50 kilo). Als je een crème wilt maken voor een kleiner formaat hond, adviseer ik de kokosolie te verdubbelen of de druppels zoals ik ze gebruikt heb te halveren. Wil je meer informatie over hoe je aan de oliën kunt komen om zelf deze crème te maken, laat hieronder even een berichtje achter, ik help je er graag bij!

Hopelijk is deze jaarwisseling voor ons meisje een stuk minder angstig!!

Wij wensen jullie een heel gezellige (en vooral veilige en stress-vrije) jaarwisseling toe, en natuurlijk de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Dat het een liefdevol, gezond, creatief en vooral gezellig jaar mag worden!!

Advertenties

2 gedachtes over “Angstcrème voor honden

 1. Hallo,
  Wij hebben een hollandse herder die vreselijk bang is voor onweer en vuurwerk.
  Ik zag het bovenstaande stukje en wil dit ook graag proberen op mijn hond.
  Waar kan ik deze spullen kopen?
  Met vriendelijke groeten,
  Ineke Smeele

  Like

  • Hallo Ineke,

   Wat sneu nou voor jullie Hollandse herder! Helaas is onze Diesel inmiddels overleden, maar wij hebben altijd met veel succes deze creme bij haar gebruikt. Ook de StressAway heb ik altijd succesvol bij haar gebruikt.

   Zoals je misschien al gemerkt hebt kun je de oliën van Young Living niet in de winkel kopen. Wij verkopen zelf geen olie maar ik kan wel olie voor je mee bestellen in mijn maandelijkse bestelling als je dat wilt. Je zou dan even een mailtje kunnen sturen naar: deolielounge@gmail.com en dan zorg ik ervoor dat het bij jou thuis wordt afgeleverd.

   Warme groetjes, Nancy Elizabeth

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s