Waarom kiezen voor YLEO?

Waarom kiezen voor Young Living Essential Oils? 10257476_10153239266881982_3980070052157813063_o

Essentiële oliën, pure, krachtige ondersteuning van natuurlijke afkomst

Essentiële oliën zijn een uniek geschenk uit de natuur. Herstellend, beschermend,  rustgevend en regenererend. Vaak worden zij ook de “levensenergie van de natuur” genoemd, ze zijn het hart en de ziel van de planten. Essentiële oliën zijn de aromatische vloeistoffen die gewonnen worden uit bloemen, bomen, wortelen, struiken en zaden. Zij bepalen niet alleen het aroma van de plant maar zijn ook van vitaal belang voor de planten om te groeien, te leven, zich te ontwikkelen en voor het aanpassen van de planten aan het milieu. Essentiële oliën ondersteunen de planten bij afweer van insecten en beschermen ze tegen invloeden van buitenaf en ziektes. Moderne onderzoeken tonen aan dat essentiële oliën bij aromatisch gebruik, plaatselijk opbrengen of innemen een rustgevende, evenwichtige, reinigende, verjongende en energieke werking op lichaam en geest kunnen hebben.

Van parfum en aromatherapie tot koken en medische doeleinden – essentiële oliën zijn al 6500 jaar een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Nadat hij persoonlijk de vele voordelen van essentiële oliën oliën had ervaren begon D. Gary Young, oprichter van Young Living Essential Oils, een persoonlijke campagne om de eeuwenoude geneeskunst van de essentiële oliën te promoten. Het resultaat? Een rijk assortiment van pure essentiële oliën met therapeutische werking, bestaande uit meer dan 140 enkelvoudige essentiële oliën en unieke composities, en de grootste gemeenschap van aanhangers van essentiële oliën die overtuigd zijn van het bereiken van welzijn door het zuiverste en krachtigste geschenk wat de natuur te bieden heeft.

THERAPEUTISCHE WERKING:

De Young Living standaard

Er is een belangrijk onderscheid tussen essentiële oliën die gewoon goed ruiken en die oliën die een therapeutische werking hebben.

Onafhankelijke laboratoriumtesten bewijzen dat Young Living essentiële oliën ruim voldoen aan de strengste industriële voorwaarden en deze zelfs overstijgen (kort gezegd; Young Living IS de standaard. Dat is ook meteen de reden waarom er op de flesjes van Young Living geen ‘biologisch keurmerk’ te vinden is. Zo’n keurmerk (waar je diep voor in de buidel moet tasten om die te mogen voeren) zou een ‘downgrade’ zijn voor Young Living!).

Als beschermer van de geneeskrachtige werking van de planten handhaaft Young Living zeer hoge interne standaards, gebaseerd op onze strikte kwaliteitseisen. Deze standaard is bekend als de “therapeutische standaard”. Om zich te classificeren voor deze therapeutische standaard moet iedere essentiële olie deze graad van nature behalen, dat wil zeggen zonder hulp of manipulatie, en voldoen aan specifieke criteria op de 4 belangrijkste gebieden: planten, verwerking, puurheid en potentie.

 1. Planten

Young Living producten worden geproduceerd van zuivere planten die groeien in vruchtbare grond en worden op het juiste tijdstip geoogst. Er wordt geen gebruikt gemaakt van pesticiden maar alleen bestrijding met essentiële oliën en onkruid wordt met de hand (!!) gewied.

 1. Verwerking

Met grote aandacht en respect voor de unieke, aloude methodes van destillatie, hecht Young Living er grote waarde aan om de “levensenergie van de natuur” op zo’n natuurlijke wijze als mogelijk te behouden. Bij de destillatie wordt alleen puur bergwater gebruikt zonder enige toevoegingen. Young Living werkt met een beschermd destillatieproces waarbij de planten in edelstaal opgeslagen worden en bij lage temperatuur en lage druk verwerkt worden. Daardoor blijven de pure essences van de planten beter behouden evenals de hoge kwaliteit van de oliën.

 1. Puurheid

Onze eindproducten zijn 100% zuiver dankzij het gebruik van hoogwaardige kwaliteitsplanten en een zeer zorgvuldige verwerking. En niet door gecompliceerde raffineringsmethodes. De essentiële oliën van Young Living zijn volkomen puur en vrij van chemicaliën, pesticiden en zware metalen.

 1. Potentie

Om te garanderen dat onze producten de wereldwijde standaards overtreffen en kunnen voldoen aan onze nog hogere interne standaards voor potentie, analyseren wij het fytochemische* profiel van onze gebruiksklare oliën. Zo verzekeren wij dat alle belangrijke plantenbestanddelen in optimale hoeveelheden aanwezig zijn.

* Fytochemie: De fytochemie is het onderdeel van de chemie dat zich richt op inhoudsstoffen van planten. Zij tracht de chemische samenstelling van plantmaterialen vast te stellen en afhankelijk daarvan de plantensoort chemisch te controleren. Fytochemici beschrijven welke planten binnen één familie de hoogste concentraties van bepaalde inhoudsstoffen bevatten.

1351662946-header8

Wat zijn essentiële oliën en hoe is hun werking?

Essentiële oliën komen van bloemen, bladeren, hout en schors, wortels, zaden en schillen en hars, en ze zijn alles behalve vettig. Ze bestaan uit super kleine moleculen. Zo klein dat ze kunnen doordringen in alle cellen en zodoende hun werking hebben op de meest fundamentele niveaus in je lichaam.

Wat is het verschil tussen essentiële oliën en de oliën waarmee we koken/bakken?

De oliën waarmee we koken of waarin we bakken zoals: plantaardige olie, kokosolie, olijfolie en boter, bestaan uit grote vetcellen die niet in staat zijn in onze cellen te komen om daar hun werk te doen. De moleculaire structuur van essentiële oliën zijn zo klein, dat je ze alleen onder een microscoop kunt zien, hierdoor zijn ze ontzettend geconcentreerd. 1 kleine druppel essentiële olie van Young Living bevat 40 miljoen triljoen moleculen!!

Even terug naar school: Essentiële olie moleculen bestaan uit verschillende verbindingen. Er zijn drie verbindingen die hier belangrijk zijn: phenols, monoterpenes, sesquiterpenes.

Phenols:

 • Creëren een omgeving waar onvriendelijke bacteriën en virussen niet kunnen leven.
 • Zij maken alles schoon.
 • Als de receptoren van onze cellen niet schoon zijn, kunnen ze niet met ons lichaam communiceren. Door deze miscommunicatie kan ziekte ontstaan. Phenols maken deze receptoren schoon. (Is dit niet geweldig?)
 • Oliën die Phenols bevatten: Clove, Anice, Basil, Oregano, Thyme, Cinnamon.

Monoterpenes:

 • Het magische dat deze verbinding kan doen is: foute informatie in ons DNA herschrijven.
 • Deze stoffen komen in de meeste essentiële oliën voor, maar het meeste in: Grapefruit, Angelica, Frankincense, Pine, Peppermint.

Sesquiterpenes:

 • Deze moleculen leveren de zuurstofmoleculen in de cellen af.
 • Zij verwijderen en/of deprogrammeren fout geschreven codes in ons cellulair geheugen!
 • Oliën met veel sesquiterpenes: Cedarwoord, Vetiver, Sandalwoord, Ginger, Myhrr, Black Pepper, Frankincense.

Deze oliën werken op verschillende manieren om balans te brengen en onze lichamen te herstellen zoals ze moeten zijn.

Wat maakt dat Young Living zich onderscheidt van andere bedrijven?

De kwaliteit: Young Living bestaat al 20+ jaar en heeft als enige essentiële olie leverancier haar eigen boerderijen (7 stuks en 1 in de maak in Canada). En met het unieke ‘Seed to Seal’ proces… Kort gezegd: ze bewaken de kwaliteit van het zaadje tot het verzegelen van het flesje en alle stappen daar tussenin.

In deze blogpost lees je wat het ‘Seed to Seal’ proces is, en je kunt de filmpjes bekijken!

Hoe kun je deze oliën gebruiken?

 • Verstuiven (in de diffuser)
 • Op de huid (plaatselijk op je huid of op de VitaFlex punten onder je voeten)
 • Inwendig (de essentiële oliën uit de PLUS serie zijn gelabeld als ‘food supplement’ dus die kun je veilig innemen)
 • Kompres (gebruik een kompres voor een verzachtende werking op je huid)
 • Stoombad (bij luchtwegproblemen kun je een stoombad nemen)
 • Bad (een heerlijk ontspannend bad)
 • DIY (maak bijvoorbeeld een heerlijk romige bodybutter met je essentiële oliën)

Lees in deze blogpost uitgebreid hoe je de oliën kunt gebruiken.

Hoe lang kun je essentiële oliën goed houden?

Je kunt 100% pure essentiële oliën heel wat jaren bewaren. Citrusolie ongeveer 3 jaar. Bewaar de flesjes goed afgesloten, op een koele, donkere en droge plaats.

10 redenen om voor Young Living te gaan

 • YL heeft meer dan 20+ jaar ervaring, en is wereldleider in onderzoek naar en destillatie van essentiële oliën.
 • YL beheert zijn eigen boerderijen en verbouwt zijn eigen gewassen van sterke moederplanten en niet veredelde zaden (geen GMO dus!!).
 • YL gebruikt geen schadelijke pesticiden, maar gebruikt daarvoor in de plaats essentiële oliën. Het wieden van het onkruid wordt met de hand gedaan.
 • YL hanteert zeer hoge kwaliteitseisen (die veel verder gaan dan de wettelijke verplichtingen die gelden om het keurmerk ‘biologisch’ te mogen voeren). Elke batch wordt rigoureus getest, en daar nogmaals door een externe partij.
 • YL gebruikt alleen eerste distillatie oliën, dus geen inferieure kwaliteit.
 • YL biedt het ‘SEED to SEAL‘ garantie; van het zaadje dat de grond ingaat, tot het sluiten van het flesje.
 • De boerderijen van YL zijn open voor het publiek, je kunt zelfs deelnemen aan het oogst- en destillatieproces als je dat zou willen.
 • YL heeft het meest uitgebreide assortiment essentiële oliën (single of enkelvoudige oliën en blend of samengestelde oliën) op de markt.
 • YL is het enige essentiële oliebedrijf die hun oliën indienen bij AIRASE (Association for the International Research of Aromatic Science and Education) om het gebruik, de veiligheid en therapeutisch kwaliteit van essentiële oliën te onderzoeken.
 • YL biedt veel meer dan oliën alleen. Zo hebben ze een eigen foundation (de Young Living Foundation), bouwen scholen en helpen kinderen over de hele wereld aan een betere toekomst.
seed-to-seel

De SEED to SEAL garantie

8875662275_bab5758211_z5731866458_5520a3eeeb_z7694412454_c021ab372d_z7694411642_907954d4c5_z5631325143_a2b8f26478_z 8009717437_18d611dea5_z6127562625_2db2d445d0_z7694155946_fe16988906_z5469091675_474a931a2c_z5377396184_ca7b30f302_z 5469684924_1ae722df4d_z6690496333_7ae6019806_z 8726251779_0a8226cc6f_z 8726247837_4b3eee9a99_z8726247649_c07e918586_z

(Deze foto’s zijn eigendom van Young Living)

Belofte aan families over de hele wereld door Gary Young:

“We believe that you and your family deserve products that are genuine, free of synthetic chemicals, and of unmatched purity. Seed to Seal® is both a promise to you and a reflection of our sense of global stewardship.”

Through each step of our production process on both our own and partner farms, we use the most exacting standards possible to make our products, your life, and the earth better. Only one company can make the Seed to Seal promise. Only Young Living.

“Wij geloven dat u en uw familie producten verdienen die echt zijn, vrij van synthetische chemicaliën, en van ongeëvenaarde zuiverheid zijn. Seed to Seal® is zowel een belofte aan u en een weerspiegeling van ons gevoel van wereldwijde rentmeesterschap.”

“Door elke stap van onze productie-proces op zowel onze eigen als op onze partner boerderijen, hanteren we de meest strenge normen mogelijk om onze producten, uw leven en de aarde beter te maken. Slechts één bedrijf kan de Seed to Seal belofte waarmaken. Alleen Young Living.”

 

Advertenties

Een gedachte over “Waarom kiezen voor YLEO?

 1. Pingback: Seed to Seal |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s