Seed to Seal

2-seed-to-seal

SEED to SEAL

Wat maakt dat Young Living zich onderscheidt van andere bedrijven?

De kwaliteit!! Young Living bestaat al 20+ jaar en heeft als enige essentiële olie leverancier haar eigen boerderijen (7 stuks en 1 in de maak in Canada). En met het unieke ‘SEED to SEAL’ garantie… Kort gezegd: ze bewaken de kwaliteit van het zaadje dat in de grond gaat, tot het verzegelen van het flesje en alle stappen daar tussenin.

10 redenen om voor Young Living te gaan

 • YL heeft meer dan 20+ jaar ervaring, en is wereldleider in onderzoek naar en destillatie van essentiële oliën.
 • YL beheert zijn eigen boerderijen en verbouwt zijn eigen gewassen van sterke moederplanten en niet veredelde zaden (geen GMO dus!!).
 • YL gebruikt geen schadelijke pesticiden, maar gebruikt daarvoor in de plaats essentiële oliën. Het wieden van het onkruid wordt met de hand gedaan.
 • YL hanteert zeer hoge kwaliteitseisen (die veel verder gaan dan de wettelijke verplichtingen die gelden om het keurmerk ‘biologisch’ te mogen voeren). Elke batch wordt rigoureus getest, en daar nogmaals door een externe partij.
 • YL gebruikt alleen eerste distillatie oliën, dus geen inferieure kwaliteit.
 • YL biedt het SEED to SEAL‘ garantie; van het zaadje dat de grond ingaat, tot het sluiten van het flesje.
 • De boerderijen van YL zijn open voor het publiek, je kunt zelfs deelnemen aan het oogst- en destillatieproces als je dat zou willen.
 • YL heeft het meest uitgebreide assortiment essentiële oliën (single of enkelvoudige oliën en blend of samengestelde oliën) op de markt.
 • YL is het enige essentiële oliebedrijf die hun oliën indienen bij AIRASE (Association for the International Research of Aromatic Science and Education) om het gebruik, de veiligheid en therapeutisch kwaliteit van essentiële oliën te onderzoeken.
 • YL biedt veel meer dan oliën alleen. Zo hebben ze een eigen foundation (de Young Living Foundation), bouwen scholen en helpen kinderen over de hele wereld aan een betere toekomst.

In deze blogpost leg ik je uit waarom je voor Young Living zou moeten kiezen. En steeds kom je het ‘Seed to Seal’ tegen. Maar wat is dat ‘Seed to Seal’ nou eigenlijk, en waar staat het voor?

Seed to Seal proces bestaat uit 5 stappen; het selecteren van de zaden, het cultiveren, het destilleren van de olie, het testen van de olie en het verzegelen van de flesjes. Bekijk onderstaande video’s om meer te leren over dit geweldige proces en hopelijk ben je er net zo van onder de indruk als ik! Dit is onder andere de reden waarom ik voor Young Living gekozen heb, en waarom ik er zo verliefd op ben geworden.

Stap 1: Seed – Zaden

Krachtige essentiële oliën komen uit zaden en planten die zijn gecontroleerd op hun vermogen om hoogwaardige essentiële oliën te produceren, wetenschappelijk onderzoek en veld studies, partnerschappen met universiteiten, experts uit de industrie en certificatie van het planten op de boerderijen. De zaden die we gebruiken zijn geselecteerd op hun vermogen om planten met de hoogst mogelijke bioactieve stoffen te produceren. Dit zijn allemaal belangrijke eerste stappen in het Seed to Seal proces.

Stap 2: Cultivate – Cultiveren

Onze boerderijen, die verspreid zijn over de hele wereld, zijn toegewijd aan het perfectioneren van het verantwoord en duurzaam telen en oogsten. Onze experts reizen de hele wereld over en bezoeken onze co-op boerderijen om te controleren of alle processen (telen en oogsten) overeenkomen met onze hoge normen. Young Living’s kennis van het bewerken van de aarde, balanceren van zon en water, verantwoordelijk omgaan met onkruid- en ongedierte bestrijding en oude manieren van oogsten verzekerd dat de strenge standaard wordt gehaald. Young Living doet onophoudelijk onderzoek en blijft toegewijd om de hoogste kwaliteit te kunnen kweken.

Stap 3: Destill – Destilleren

Door de innovatieve benaderingen, en een combinatie van oude en moderne technieken, wordt Young Living erkend als een vernieuwer in essentiële olie destillatie. Young Livings eigen lage temperatuur en lage druk stoom destillatie proces garanderend dat de belangrijke bestanddelen van de plant in elke batch essentiële olie behouden blijven tijdens het extractie proces. Dit proces wordt afgerond op exact de juiste tijd om te garanderen dat de juiste bestand delen aanwezig zijn in de olie.

The distillery – De destilleerderij

Wil je meer weten over de distillatie van de essentiële oliën? Gary Young legt het in dit filmpje uit.

Stap 4: Test – Testen

Young Living accepteert nooit verdunde, verknipte of versneden oliën (altijd eerste destillatie oliën, en nooit een tweede destillatie of een van mindere kwaliteit!). Iedere lading gedestilleerde olie gaat door een proces van strenge keuring en testen. In de eigen laboratoria en bij derden om de puurheid en de kracht te kunnen garanderen. Onze testmethoden zorgen ervoor dat onze oliën voldoen aan strenge specificaties, die hoger zijn dan de internationale normen, en de gewenste niveaus van natuurlijke bioactieve stoffen bevatten.

The lab – Het laboratorium

Testing the oils – Het testen van de oliën

Stap 5: Seal – Verzegelen

Young Living sluit het Seed to Seal proces af in zijn faciliteit in Spanish Fork, Utah. Met behulp van state-of-the-art apparatuur, wordt elke essentiële olie zorgvuldig gebotteld en geëtiketteerd en worden dan wereldwijd verstuurd naar de leden van Young Living. Ieder flesje heeft een code waaraan trackings informatie is gekoppeld. Op deze manier is ieder flesje traceerbaar naar de plek van origine.

Ik hoop dat je net zo onder de indruk bent van het proces ‘Seed to Seal’ proces als ik… D. Gary Young (de oprichter van Young Living, de man die het meeste aan het woord is in de video’s) is een pionier op het gebied van essentiële oliën, en heeft het zijn levensmissie gemaakt om de hoogst mogelijke kwaliteit essentiële oliën te produceren in de wereld!

seed-to-seal

Advertenties

Een gedachte over “Seed to Seal

 1. Pingback: Waarom kiezen voor YLEO? |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s