Hoe het begon…

Hoe het begon…

D_Gary_YoungYoung Living is ruim 20 jaar geleden opgericht door D. Gary Young. Hij groeide op in een blokhut in de bergen waar het leven zwaar was maar eerlijk, en zijn vader zei hem altijd: ”Luister naar de wind of de roep van een dier. Kijk naar de sporen om te zien waar het dier heen gaat. Kijk naar de bomen en zie hoe ze bewegen. Bekijk de vorm van een zaadje en het plantje dat hieruit groeit. De natuur vertelt je altijd wat echt is en wat niet ze zal altijd de waarheid laten zien”. Zijn vader begreep hoe belangrijk de aarde was waarin het plantje groeide en hij leerde Gary al jong hoe belangrijk het zorgen voor plantjes was en wat wel werkte en wat niet en dat chemicaliën destructieve invloeden kunnen hebben. Hij zei “Geloof niet wat je hoort, geloof wat je ziet en luister, leer en begrijp”.

Moeder natuur bevoorraadde de keuken van zijn moeder. Zijn opvoeding bestond uit het planten, groeien, oogsten, malen, schoonmaken, drogen, inmaken en opslaan van gewassen. Het was hard werken maar hij hield van dit leven waarbij je het resultaat ziet. Hij wist niet beter en hij was gelukkig zolang hij maar bij zijn paarden kon zijn.

Toen sloeg het noodloot toe. Gary kreeg in 1979 een vreselijk ongeluk tijdens het kappen van bomen. De dokters vertelden hem dat hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel zou zitten. Voor iemand die zo van paarden, het buitenleven en hard werken hield moet dat een vreselijk vooruitzicht zijn geweest. Hij kon er ook niet mee overweg en heeft tot drie keer geprobeerd om zelfmoord te plegen. Dit lukte hem echter niet en hij werd gedwongen om een manier te vinden om met zijn pijn en ellende verder te leven. Hij ging niet bij de pakken neerzitten en begon een zoektocht om het onmogelijke voor elkaar te krijgen… dat hij weer zou lopen.

Deze zoektocht bracht hem op het pad van de essentiële oliën, en hij raakte gepassioneerd over hun werking en de vele mogelijkheden die ze boden. Na jarenlang onderzoek leerde hij meer en meer over de prachtige eigenschappen van deze oliën en, gecombineerd met zijn agrarische achtergrond en ervaring, raakte hij geïnspireerd om planten en bomen te verbouwen en deze uiteindelijk te distilleren voor hun werkzame oliën. In 1994 bouwde hij zijn eerste distilleerderij waar hij zijn eigen distillatietechniek ontwikkelde die zo kenmerkend is voor het produceren van kwalitatieve therapeutische essentiële oliën. Young Living Essential Oils was geboren!

blog-images6m4x-x111

Gary loopt weer en heeft een bloeiend bedrijf dat inmiddels ruim 20 jaar bestaat en wereldwijd opereert en ieder jaar verder groeit. Inmiddels draait het niet meer alleen om de essentiële oliën maar om een gezond en langer leven (longivity) waarbij de oliën centraal staan. Alle producten van Young Living zijn op natuurlijke basis met de essentiële oliën toegevoegd om de werking te versterken. Wat zijn vader zei “Geloof niet wat je hoort geloof wat je ziet luister, leer en begrijp” klinkt door in het hele bedrijf. Van het begin tot het eind mag je overal zelf gaan kijken en het beleven. Een bijzonder bedrijf met een bijzondere oprichter.

Hier gaat mijn hart sneller van kloppen! Inmiddels heeft Gary een eigen foundation opgezet; de Young Living Foundation. Het verspreiden van de boodschap en het helpen van anderen over de hele wereld om door middel van het gebruik van de essentiële oliën er een gezonde levensstijl erop na te houden en succesvol te zijn, is wat leidde tot de oprichting van de D. Gary Young Foundation (DGYF). Het doel van deze stichting is “om kinderen te onderwijzen, op te voeden en te inspireren tot een gezonde levensstijl”. In de afgelopen jaren hebben honderden vrijwilligers geholpen, en Gary’s visie blijft zich uitbreiden!

Lees hier meer over de recente projecten waar Young Living Foundation aan heeft bijgedragen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s