Hoe het voor mij begon…

Hoe het voor mij begon…

Zoals sommige van jullie wel weten kamp ik al jarenlang met gezondheidsproblemen, en doe ik er werkelijk alles aan om mezelf weer gezond te krijgen (sommige van jullie zouden zelfs zeggen dat ik er nogal obsessief mee bezig ben, maar uiteraard vind ik dat zelf van niet :)). Sinds ik de diagnose ‘ziekte van Hashimoto’ (een auto immuunziekte van de schildklier, je gezonde cellen worden aangevallen door je zieke cellen) en ‘bijnieruitputting’ heb gekregen (naast de cvs/me, fibromyalgie en PTSS) zijn er een hoop puzzelstukjes op zijn plaats gevallen en ben ik keihard aan het werk gegaan om mezelf weer op de rails te krijgen –  geen gemakkelijke opgave kan ik je vertellen! Het ging al redelijk de goede kant met mij op, maar ik miste steeds nog wat… ik kon er alleen de vinger niet op leggen. Sinds ik bij mijn orthomoleculair arts loop gaat het steeds eens stukje beter met mij, maar pas toen ik op het pad van de essentiële oliën kwam viel bij mij het kwartje. Ik bestelde de Premium Starter Kit, ben met de oliën aan de slag gegaan en was meteen enthousiast en overtuigd van de oliën!

younglivingoils

Nog geen vier weken geleden (dat was eind 2014) besloot ik de Premium Starter Kit aan te schaffen, na veel onderzoek en research (je kent me… ik lees me altijd helemaal in, totdat ik het materiaal kan dromen…). En al bij het openmaken van de doos, toen ik de heerlijke geuren van de verschillende oliën opsnoof, verscheen er een glimlach op m’n gezicht van oor tot oor. Die glimlach is niet meer weggegaan kan ik je vertellen! Meteen al heb ik de diffuser in gebruik genomen en er wat druppels Peace & Calming en Lavender in gedaan, een druppel Stress Away op m’n polsen en achter mijn oren gesmeerd en achterover op de bank alle informatie die bij de kit zit gaan doorlezen. Wow… ik voelde me helemaal kalm en rustig worden (dat is nogal uniek voor mij, normaal gesproken gaat dat hoofd van mij 24/7 als een hysterische pingpongbal tekeer) en die glimlach werd steeds groter! Omdat ik nooit uitgerust mijn bed uitkom vanwege de opgebroken en onrustige nachten ben ik meteen gaan zoeken naar de beste combinatie oliën die mij daarbij ondersteuning zouden kunnen bieden (een druppeltje Peace & Calming onder de voeten, op de pols, achter de oren en tussen de wenkbrauwen, een druppel Valor op mijn grote teen, een druppeltje Lavender rond mijn navel, op m’n nachtjapon, mijn kussen en onder mijn neus, een druppeltje Citrus Fresh onder m’n voeten en een druppel rond mijn navel) en ik had eindelijk eens een ontspannen nachtrust! Sinds 27 juli 1991 heb ik geen normale nachtrust meer gehad. Ik kan het nog steeds niet geloven… Bijkomend voordeel: het valt manlief op dat ik een stuk rustiger, evenwichtiger en beter in mijn vel zit. Geen last meer heb van een te kort lontje en een veel beter humeur heb. Mijn hoofd lijkt ook weer wat beter mee te werken (heb jaren last gehad van ‘brain fog’… kon op sommige momenten mijn eigen geboortedatum niet eens herinneren, of op woorden komen bijvoorbeeld – wat soms tot hilarische situaties kon leiden…).

Uiteraard moest manlief er ook aan geloven. Toevallig had hij een strontje op zijn oog (hij had overigens de jackpot gewonnen, lucky him: er zaten twee strontjes op hetzelfde oog… zijn oog was helemaal rood, opgezet en vreselijk gevoelig) dus dezelfde avond een druppel Lavender op de huid onder zijn oog gesmeerd (en oops… meteen de les geleerd dat je heel voorzichtig moet zijn met oliën bij je ogen!! – Gouden tip: mocht je wat essentiële olie in je oog krijgen, ga dan NIET met water aan de gang, dat versterkt alleen maar, maar probeer het eruit te halen met wat amandelolie, olijfolie of een andere plantaardige olie!) de volgende dag belde hij met de mededeling dat de zwelling een heel stuk was verminderd, en dat het niet meer zo gevoelig was! Die avond nog een keer ingesmeerd en na een paar dagen had hij weer een normaal oog! Meteen voor het slapen gaan maar even een druppel Valor op zijn rechter grote teen gesmeerd, en ik heb hem de hele nacht niet horen snurken!!

Vanwege mijn hormonale disbalans heb ik meteen de EndoFlex als ondersteuning besteld, ik had zulke goede gebruikerservaringen gelezen, ik wilde het ook heel erg graag uitproberen. Inmiddels ben ik er nu een week mee bezig, en smeer het verdund – dat wil zeggen: een druppel plantaardige olie en een druppel EndoFlex, op mijn schildklier (op je keel) en op mijn bijnieren (onder je bh-bandje op je rug) en ondanks het feit dat ik er nog maar pas een week mee bezig ben merk ik nu al positief resultaat! (Bianca, zonder de EndoFlex was ons dagje afgelopen maandag echt niet gelukt hoor!!) Dolgelukkig… het kan alleen maar beter worden naarmate ik het langer gebruik!! Ook kan ik sinds kort weer achter de pc zitten zonder pijn in nek/schouders/rug door simpel een paar druppels van dit heerlijk ruikende trio op de pijnlijke gebieden te smeren. Eerst een druppel Valor, dan een druppel PanAway en als laatste een druppel Peppermint… OMG had ik al gezegd dat het voor mij echte wonderolietjes zijn? 🙂

Vanwege mijn kwakkelende gezondheid ben ik ook erg vaak de ‘Sjaak’. Als er iemand in mijn omgeving ziek is, verkouden is of een virusje onder de lede heeft kun je er donder op zeggen of ik heb het ook! Met als gevolg dat ik jarenlang min of meer verslaafd was aan neussprays (toegegeven: in de bijsluiter staat vermeld dat je maximaal een bepaalde tijd product A mag gebruiken, maar als je bijna stikt omdat je geen adem door je neus kunt halen… stop jij er dan mee? Ik dus niet… met alle gevolgen van dien…). Ongeveer rond deze tijd van het jaar (en eigenlijk gewoon het hele jaar door) spoot ik er gezellig een flesje per week doorheen om nog maar enigszins een beetje te kunnen ademhalen. Nu smeer ik 2x per dag een druppel Thieves onder mijn voeten (het zachte gedeelte net onder je tenen), en ik kan gewoon ademhalen! Of ik laat een druppel Peppermint op mijn kussen vallen voor het slapen gaan, en ook dan lukt het me om rustig door mijn neus te ademen gedurende de nacht.

Mijn vader (hartpatiënt en ook een altijd kwakkelende gezondheid) heeft op aanraden van mij ook een Premium Starter Kit besteld, en is ook aan de slag gegaan met de oliën. Toevallig waren we gisteren bij hem op bezoek en hij vertelde ons uitgebreid (en met net zo veel enthousiasme als ik) dat hij zich veel fitter voelde, ondanks het feit dat hij verkouden was, dat hij heerlijke ontspannen nachtrust had gehad, en dat hij heel veel baat heeft bij het heerlijk geurende trio die ik al eerder vermeldde (Valor, PanAway en Peppermint) als ondersteuning en gebruik voor de soepelheid van zijn knie! Als dat geen succesverhaal is!

Ook enthousiast geworden?

Ben je inmiddels ook enthousiast geworden en zou je graag met de oliën aan de slag willen gaan? Dat kan uiteraard, maar je zult merken dat je de Young Living Essential Oils niet in de winkel kunt kopen.

Losse oliën kun je via mij bestellen met 24% korting. (Let op! Ik verkoop de oliën niet, en ik verkoop ze niet door! Maar omdat ik toch maandelijks mijn bestelling doe bij YL kan ik ze voor je mee bestellen!) Wanneer je echter besloten hebt om de Premium Starter Kit te bestellen (dat is een zeer aantrekkelijke manier om met Young Living Essential Oils kennis te maken, zie uitleg hier), dan maak je bij Young Living een account aan en wordt je door hen een distributeur genoemd. Hier zit geen enkele verplichting aan vast!! Je bepaald zelf of je vaker oliën wilt bestellen. Het enige wat er gebeurt als je niet binnen een jaar voor ongeveer € 50,- besteld is dat je uit het systeem wordt verwijderd. Easy peasy toch?

Wanneer je echter vaker wilt bestellen, dan kan dit altijd met 24% korting. Dat voordeel heb je wanneer je een account aanmaakt. Indien je, net als ik, super enthousiast bent geworden van de oliën, dan kun je voor anderen ook de oliën met 24% korting bestellen!!

Young Living is ook voor mensen die zakelijk met de oliën willen werken heel aantrekkelijk. Wil je hier meer informatie over hebben, dan kun je contact met me opnemen.

Hoe de Premium Starter Kit bestellen?

Hier heb ik in een uitgebreide uitleg stap voor stap omschreven hoe je een account aanmaakt en de Premium Starter Kit besteld. Ondertussen is de IT afdeling van Young Living keihard aan het werk om onze vernieuwde VO (virtual office, en dus ook het bestelsysteem) zo goed mogelijk te laten draaien. Hier kun je stap voor stap lezen hoe je de PSK kunt bestellen met het nieuwe bestelsysteem!

Op zoek naar een olie die ondersteuning kan bieden?

Vraag mij gerust om hulp voor informatie over een olie die zou kunnen bijdragen aan een gezondere functie van je botten, spieren, zenuwen, gewrichten, huid et cetera. Of natuurlijk voor een heerlijk DIY recepten voor onder andere: bodybutter, anti-muggen spray, suiker scrubs, lippenbalsem et cetera (zal binnenkort even mijn gratis E-book afmaken, die staat boordevol heerlijke recepten voor DIY’s!).

Disclaimer

Ik ben geen arts, ik stel geen diagnose. Ik behandel niet, schrijf geen medicijnen voor en geef geen medisch advies.
Ook al zijn de oliën van Young Living veilig om te gebruiken, raad ik bij medische klachten en/of voorgeschreven medicatie altijd aan om eerst een arts te raadplegen, voordat je de essentiële oliën van Young Living gaat gebruiken.
Alle 11 flesjes met tekst rand
Advertenties

5 gedachtes over “Hoe het voor mij begon…

 1. Pingback: Wie ben ik? |

 2. Hi! Wat leuk om te lezen! Ik kwakkel ook veel met mijn gezondheid door telkens geïrriteerd neusslijmvlies/ naar binnen geklapte oren en duizeligheid. (En erg vaak verkouden. Je neusspray verhaal geld ook voor mij haha)

  Nu wil ik al een paar jaar deze olieen bestellen maar twijfel ik telkens.. Welke olie kun je me aanraden of toch zo’n starter kit?

  Groetjes, Linda

  Like

  • Hi Linda!

   Dankjewel :). He joh wat vervelend om te lezen dat je ook zo kwakkelt met je gezondheid (wel fijn dat je je in mijn verhaal herkent, blij dat ik je op die manier kan helpen).
   Ik moet je eerlijk zeggen dat sinds ik de oliën gebruik ik een stuk minder snel verkouden ben, en als ik het ben is het aanzienlijk sneller over. Tot op de dag van vandaag GEEN neusspray meer hoeven gebruiken (hoe fijn is dat!!) zelfs niet nu met de weersverandering.

   Heel herkenbaar hoor… ik heb ook heel erg lang getwijfeld of ik deze olietjes zou gaan bestellen (haha… wilde het bijna opgeven, en toen ik eenmaal de knoop had doorgehakt heb ik letterlijke met kloppend hart achter de pc gezeten of ik die starterskit wel moest aanschaffen, het is nogal een bedrag wat je moet uitgeven in een keer) maar ik heb er absoluut NOOIT spijt van gehad en achteraf had ik gewild dat ik ze veel eerder had besteld :).

   Als ik zo jouw klachten lees kun je een aantal oliën los bestellen, maar veel van die oliën zitten in de starterskit (en het grote voordeel hiervan is dat er ook een diffuser bijzit. Geloof me, die ga je elke dag gebruiken! en die kun je heel goed inzetten bij je klachten). Ik denk dat je uiteindelijk voordeliger uit bent wanneer je de PSK besteld in plaats van alles los te bestellen.

   In antwoord op je vraag zou ik je willen aanraden:
   • Aroma Ease: voor de duizeligheid, maagklachten etc.
   • Thieves: voor de vervanging van de neusspray (onder andere)
   • Lemon: om je immuunsysteem een boost te geven
   • Peppermint: bij verkoudheid, hoofdpijn, buikklachten, spierpijn etc.
   • Purification: om de lucht te zuiveren als je verkouden bent (in combinatie met de Thieves in de diffuser, niet alleen ruikt dit goddelijk, maar dit is echt een must-have om de bacteriën te verwijderen)
   • Lavender: dit noemen we ook wel het ‘Zwitserse zakmes’ en dit kun je werkelijk overal voor gebruiken, maar in dit geval om lekker te kunnen ontspannen wanneer je je niet lekker voelt
   • RC: dit is echt DE olie voor als je verkouden bent of luchtwegproblemen ervaart
   • PanAway: bij heftige spierpijn

   Dit zijn allemaal oliën die eigenlijk onmisbaar voor mij zijn en die toevallig allemaal in de starterskit zitten.
   Hopelijk heb je hier wat aan Linda! Je kunt me altijd mailen als je met meer vragen zit: deolielounge@gmail.com

   Hartelijke groet, Nancy Elizabeth

   Like

   • Hi,

    Super bedankt voor je reactie.
    Aroma Ease zit alleen helaas niet in de starter kit he?

    Met vriendelijke groeten,

    Linda

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

    Like

 3. Hi Linda,

  Graag gedaan! 🙂

  AromaEase is een van de ‘flex – oliën’ dus hij zou er in kunnen zitten. Maar ik kan je dat niet met zekerheid zeggen (of een garantie geven) omdat ze PSK’s soms veranderen (de flex oliën worden ingezet als er een olie uit de kit oos (out of stock) is.
  Bij de laatste 4 kits die ik besteld heb voor iemand zat hij er 2 keer bij. De laatste keer niet, toen zag de kit er zo uit:

  • DiGize
  • Peppermint
  • Frankincense
  • Purification
  • Thieves
  • PanAway
  • RC
  • Lavender
  • Lemon
  • Copaiba
  • StressAway

  De Copaiba, DiGize en de RC zijn flex oliën en die kunnen vervangen worden door:
  • Melaleuca Alternifolia (Tea Tree)
  • AromaEase
  • Lemongrass
  • Orange
  • Citrus Fresh
  • en Copaiba, DiGize en RC

  Je kunt altijd voor de zekerheid een flesje AromaEase met je PSK meebestellen als je wilt. Een flesje kost 37.81 euro los.

  Hopelijk heb je hier wat aan.

  Hartelijke groet, Nancy Elizabeth

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s