Uitleg oliën Premium Starter Kit

Alle 11 flesjes zonder tekstUitleg oliën uit de Premium Starter Kit

De Premium Starter Kit* bestaat uit 11 flesjes essentiële olie van 5ml. Hieronder zal ik een beknopte omschrijving geven wat je zoal met deze oliën kunt doen. De kit bestaat uit verschillende single oliën (enkele oliën) en verschillende blends. Blends zijn mixen van zorgvuldig samengestelde oliën zodat je een mooie nieuwe olie (blend) krijgt. Sommige oliën staan erom bekend dat ze elkaar versterken en Gary Young heeft al zijn kennis en ervaring gebruikt om deze zeer succesvolle formules samen te stellen.

DE SINGLE OLIËN: 

##frankFRANKINCENSE

Frankincense (wierook) wordt ook wel een ‘Bijbelse’ olie genoemd. Frankincense is wereldwijd bekend om zijn brede scala aan ondersteunende eigenschappen voor zowel het fysieke als emotionele welzijn. Het heeft een zoete, fris fruitige, warme, houtachtig aroma dat stimulerend en opwekkend is voor de geest. Frankincense staat ook wel bekend als de olibanum olie. Het is ook een waardevol ingrediënt in huidverzorgingsproducten en kan helpen bij huidveroudering en een droge huid. Frankincense bezit ook rustgevende eigenschappen die vertwijfeling en stress kunnen helpen overwinnen, en die de geest helpen te focussen. Creëer een veilige en geruststellende omgeving door een aantal druppels Frankincense in de diffuser te doen bij meditatie of gebed.

Bijzonderheden: Laat een druppel Frankincense van enige afstand op je kruin vallen bij overprikkeling. Verdund aanbrengen (verdunnen met een plantaardige olie) op de huid bij pigmentvlekken en rimpels.

##lavenderLAVENDER

Lavender olie is een zeer veelzijdig olie en heeft als eigenschap dat het helpt helen, verzachten en reinigen. Het wordt vaak beschouwd als het “Zwitsers zakmes” van de essentiële oliën. Lavendel heeft een fris zoetig en bloemig aroma dat kalmerend en verzorgend werkt. Lavender staat erom bekend rust te geven en ontspannend te werken en is daardoor bevorderend voor een goede nachtrust.

Bijzonderheden: Wespen houden niet van de geur van lavendel! Maak een spray met Lavender olie erin (een spray flesje vullen met water, een halve theelepel zeezout en wat druppels Lavender olie) en spray dit over je kleding, de picknick tafel of de speelplaats van de kids, om zo de wespen te weren. Deze spray kun je ook voor het slapen gaan over je beddengoed sprayen voor een ontspannen nachtrust.

##lemonLEMON

Lemon heeft een grote variëteit in gebruik, denk daarbij ook aan het oppeppen van mentale helderheid, als wasverzachter en bij het schoonmaken in huis. Lemon heeft een heerlijke citrusgeur dat zuiverend is, verfrist en energie geeft. Lemon olie bevat 68 procent d-limonene, een krachtige anti-oxidant. Lemon kan ondersteuning bieden bij het verhogen van je weerstand. Lemon is ook een heerlijke olie om te gebruiken op je huid, zo kan het ondersteuning bieden bij een te hoge talgproductie en/of puistjes helpen voorkomen. Gebruik het in een massage bij cellulitis om zo de circulatie te ondersteunen, en de afvalstoffen uit de cellen af te voeren.

Bijzonderheden: Omdat sommige citrus oliën lichtgevoeligheid kunnen veroorzaken, wordt geadviseerd om, na het aanbrengen op de huid, de komende 12 uur niet met direct zonlicht in contact te komen, dit kan verbranding van de huid tot gevolg hebben. Zijn de kids wat te enthousiast geweest met viltstiften of lijm? Probeer het eens met Lemon olie, je zult merken dat je de ongewenste strepen of lijmresten er makkelijk uit krijgt.

##peppermintPEPPERMINT

Peppermint olie heeft een sterk, frisse munt-achtig aroma. Het is één van de meest gewaardeerde kruiden om de spijsvertering te kalmeren. Peppermint is ook een heel veelzijdige olie. Peppermint kan je een energie boost geven wanneer je moe bent en helpt je focussen. Gebruik Peppermint bij verkoudheid, een paar druppels op een zakdoek of op je kussen bij het slapen gaan, kan er toe bijdragen dat je rustig door kunt ademen en dat je neus niet verstopt raakt. Ook kan Peppermint (verdund) gebuikt worden bij (spannings)hoofdpijn om verlichting te bieden.

Bijzonderheden: Weet je dat spinnen niet van de geur van munt houden? Maak een spray met Peppermint olie (een spray flesje vullen met water, een halve theelepel zeezout en wat druppels Peppermint) en spray dit op plekken waar je liever geen spinnen hebt. Last van een dipje maar je moet nog even? Laat een druppel Peppermint olie in je hand vallen, wrijf in je handen, maar een kommetje van je handen en houd deze over je neus en mond. Adem een aantal keer goed in en je zult merken dat je weer even vooruit kan!

##teetreeTEA TREE (MELALEUCA ALTERNIFOLIA)

Tea Tree olie is misschien wel één van de meest bekende essentiële oliën. Tea Tree is een zeer veelzijdige olie die ondersteuning kan bieden aan het zelfgenezend vermogen van het lichaam bij onder andere ontstekingen. Omdat Tea Tree olie zo’n groot vetoplossend vermogen heeft, maar tegelijkertijd ook in vet oplosbaar is, heeft de olie het vermogen om zeer diep in de huid en het onderliggende weefsel te dringen. Het is daarom een geweldige olie om te helpen de huid gezond te houden.

Bijzonderheden: Maak een smeerbare crème met bijvoorbeeld kokosolie en shea butter, voeg daar een aantal druppels Tea Tree olie aan toe voor ondersteuning en verzachting bij huiduitslag, zonnebrand, insectenbeten et cetera.

BLEND OLIËN:

##aromaeaseAROMA EASE

AromaEase heeft een heerlijk zachte geur, door de mix van verschillende oliën. AromaEase bevat krachtige bestanddelen die kunnen helpen bij het verlichten van stress. Het is specifiek ontwikkeld door Gary Young voor maag en darmen die overstuur kunnen raken door emotionele stress. De bruisende mint geur kan ook ondersteuning bieden bij reisziekte. Door de verzorgende en reinigende aroma’s geeft het comfort wanneer het in de hals en op de borst wordt aangebracht en creëert tijdens het diffusen een ontspannen en rustige omgeving.

Bijzonderheden: Last van reisziekte? Laat een druppel AromaEase op bijvoorbeeld een zakdoek vallen, en ruik hier tijdens de reis aan (je kunt ook gewoon aan het flesje ruiken). Vernevel een aantal druppels in de diffuser om de rust in je hoofd en lijf terug te laten keren. Heb je teveel hooi op de vork genomen? AromaEase helpt je om rust terug te vinden. De oliën in deze blend zijn speciaal uitgekozen voor hun verzachtende eigenschappen als de maag of neusluchtwegen opspelen door stress.

Welke oliën zitten er in AromaEase: Peppermint, Spearmint, Ginger, Fennel en Cardamon essentiële olie.

##panawayPANAWAY

PanAway kan ondersteuning bieden aan een gezonde bloedsomloop, spieren en gewrichten en bijdragen aan de bevordering van een normale cellulaire functie. Het is een uitstekende combinatie van essentiële oliën die speciaal ontworpen is voor vermindering van pijn. Het brengt extra zuurstof in het gebied van het beschadigde weefsel dat het genezingsproces kan versnellen. De eugenol in de olie Clove (kruidnagel) heeft een lange geschiedenis bij het gebruik voor pijnbestrijding in de tandheelkunde. PanAway kan helpen bij spier- en bot pijn, verstuikingen, gewrichtsbanden en elke vorm van (sport)blessures tot kleine bulten en blauwe plekken.

Bijzonderheden: Gebruik PanAway tijdens een lichaamsmassage om de doorbloeding te ondersteunen. Het heeft een verfrissende geur en een verkoelende sensatie op de huid. Stop een flesje in je sporttas om na het sporten meteen je pijnlijke spieren in te kunnen smeren. (Geweldig in combinatie met Ortho Ease of Ortho Sport, dit zijn massage oliën van Young Living waar essentiële oliën aan zijn toegevoegd).

Welke oliën zitter er in PanAway: Peppermint, Wintergreen, Helichrysum en Clove essentiële olie.

##purificationPURIFICATION

De geur van de Purification olie is fris, schoon en erg verheffend. De olie is speciaal samengesteld voor in de diffuser, om in de lucht aanwezige nare geuren, meeldauw, sigarettenrook, huisdier geuren en andere ongewenste geuren in een ruimte te helpen elimineren. Daarbij kunnen oliën in deze blend ondersteuning en verzachting bieden bij bijensteken en andere insectenbeten. Purification kan ondersteuning bieden en op de huid aangebracht worden (verdund) voor het verzachten en kalmeren van insectenbeten, snijwonden en schaafwonden. Purification is tevens een blend die kan helpen bij het afweren van ziekteverwekkers en bij het afweren van griepverschijnselen.

Bijzonderheden: Ruikt de auto niet meer zo fris? Doe een druppel op een wattenschijfje en leg dit in de auto. Zet de diffuser aan met een aantal druppels Purification na een gezellig avondje gourmetten, de volgende ochtend zijn de nare ongewenste bakgeuren verdwenen! Maak een mengsel van plantaardige olie (bijvoorbeeld amandelolie, jojoba olie) met een aantal druppels Purification en een aantal druppels Lavender erbij en gebruik dit bij jeuk van bijvoorbeeld muggenbulten of andere insectenbeten.

Welke oliën zitten er in Purification: Lemongrass, Tea Tree (Melaleuca Alternifolia), Rosemary, Myrle, Citronella en Lavandin essentiele olie.

##rcRC

RC is een zeer krachtige blend met name gericht op het ademhalingssysteem. Het ondersteunt een gezonde longwerking en door zijn samenstelling is deze blend zeer geschikt om ondersteuning te bieden bij diverse ongemakken aan de luchtwegen. Ook heeft RC een verlichtende werking bij allergieën. Het helpt bij het zelfgenezend vermogen van het lichaam om ons afweersysteem te versterken.

Bijzonderheden: Maak een kompres van een warme vochtige handdoek en druppel daar een paar druppels RC op. Leg het kompres op de borst of rug bij griepverschijnselen om verlichting te bieden. Maak een stoombadje van heet water met een paar druppels RC en bedek je hoofd met een handdoek om zo de luchtwegen en holtes vrij te maken.

Welke oliën zitten er in RC: Eucalyptus Globulus, Eucalyptus Radiata, Eucalyptus Citriodora, Myrtle, Pine, Marjoram, Lavender, Cypress, Peppermint en Tsuga essentiële olie.

##stressawaySTRESS AWAY

Stress Away doet precies wat de naam al zegt; het reduceert stress en angsten bij volwassenen en kinderen. Het ruikt heerlijk en is een must have olie voor alle mamma’s. Deze blend is speciaal geformuleerd voor het verlichten van de dagelijkse stress en spanningen. De oliën in deze blend zijn zeer uniek en samen vormen ze een aantrekkelijke geur voor zowel mannen als vrouwen. Gebruik het voor elke vorm van stress, ook bijvoorbeeld bij vermoeidheid, irritatie of als je moeite hebt je te ontspannen.

Bijzonderheden: Deze blend wordt ook wel de ‘mommy oil’ genoemd, het verminderd niet alleen hyperactiviteit bij de kids, maar zorgt er ook voor dat mamma ontspannen de dag door komt. De olie is eigenlijk onmisbaar in elke gezin.

Welke oliën zitten er in Stress Away: Copaiba, Lime, Cedarwood, Vanilla, Ocotea, Lavender essentiële olie.

##thievesTHIEVES

Thieves is een van YL’s meest populaire blends! Thieves werd samengesteld op basis van een onderzoek over vier dieven in Frankrijk (tijdens de pest epidemie in de 15e eeuw) die zichzelf beschermden bij het beroven van slachtoffers van de pest. De blend werd op een universiteit getest en bleek zeer effectief te zijn bij de ondersteuning van het afweersysteem en een goede gezondheid. Thieves is ook onderdeel van een verzorgingslijn van Young Living (tandpasta, mondwater, handzeep, handen wassen zonder water, zeep, spray, allesreiniger voor in huis et cetera).

Bijzonderheden: Om kiespijn te verlichten houd een druppel Thieves tegen de pijnlijke plek aan (een verdunde druppel Thieves op je vinger aanbrengen).

Welke oliën zitten er in Thieves: Clove, Lemon, Cinnamon Bark, Eucalyptus Radiata en Rosemary essentiële olie.

*) De inhoud van de PSK kan soms wat verschillen of afwijkend zijn van de getoonde oliën. Als extra service naar de klanten toe heeft YL het ‘Flex Oil System’ (flexibel oliesysteem) ingevoerd. Het kan namelijk wel eens voorkomen dat er een olie voor een bepaalde tijd oos (out of stock – niet op voorraad en dus niet bestelbaar/leverbaar) is. De reden hiervoor kan zijn dat er een oogst mislukt is (wij zijn het enige essentiële oliebedrijf ter wereld met eigen boerderijen!) of dat een bepaalde olie niet aan de ultra strenge kwaliteitseisen voldoet, en omdat YL een extreem grote groei doormaakt, kan het wel eens voorkomen dat ze snel door een voorraad heen zijn. YL doet er alles aan dat de oliën die vervangen gaan worden door de flex oliën een soortgelijke werking hebben als de oliën die vervangen zijn, zodat de PSK een mooie diverse kit blijft. De flex oliën kunnen zijn: TeaTree,  AromaEase, Lemongrass of Citrus Fresh.

Lees hier meer over de flex oliën.

Advertenties

3 gedachtes over “Uitleg oliën Premium Starter Kit

  1. Pingback: Inhoud Premium Starter Kit |

  2. Pingback: Veiligheid voorop bij baby’s en kinderen |

  3. Pingback: Leuk nieuwtje: de 14 dagen challenge is er!! |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s